Šio projekto vizualiu įgyvendinimu rūpinasi landšafto dizainerė Renata Mikailionytė. Daugiau nei 200 kvadratinių metrų plote jaukiai „įsitaisys“ jos rankomis sukurtas miškas. Jis bus kuriamas iš medelynų – Vokietijos, Olandijos, Lenkijos ir, žinoma, Lietuvos augalų.

„Kol kas idėjos, kaip atrodys miškas, dar nenoriu atskleisti. Pasakysiu tik tiek, kad atsispindės saulės nugairintas ruduo. Galima bus džiaugtis rudens paliestu subtilių spalvų žaismu. „MIŠKE“ nebus išpuoselėta ir idealu, nes gamtoje sterilios tvarkos nėra“, - pasakojo R. Mikailionytė.

Projekto „MIŠKE“ idėjos autorė Vaida Navickaitė pasakojo, jog šio projekto idėja gimė norint priartinti miesto žmogų prie gamtos, atkreipti dėmesį į modernius antrinio žaliavų panaudojimo būdus. Būtent todėl ši meno ir koncertų erdvė bus sukurta iš septynių jūrinių konteinerių.

„Dienos metu tai bus ekspozicijų erdvė, kurioje eksponuojami įvairių sričių menininkų darbai. Vakarais „MIŠKE“ vyks akustiniai garsiausių atlikėjų koncertai“, - pasakojo viena iš organizatorių V. Navickaitė. Tuo metu, kai vyks parodos, lankytojus prie gamtos priartins ir muzikinis fonas. Netradicinėje erdvėje skambės M. K. Čiurlionio „Miškas“, Vidmanto Blažio gamtos ir paukščių garsų įrašai.

„Mūsų miškas įgaus labai įdomią formą. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės palaikymo. Taip pat malonu, kad prie šio projekto prisijungė tokie išskirtiniai menininkai kaip „Elvyra Design“, I. Mrazauskaitė, broliai Ričardas ir Artūras Anusauskai, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Šorena, Alina Orlova, NIKO orkestras, Vidas Bareikis, OKT teatro aktorių trupė ir kiti žymus Lietuvos kūrėjai. Mūsų tikslas parodyti, kad miškas yra atviras visiems, todėl neabejojame, kad kiekvienas tikrai ras sau tinkantį ir patinkantį renginį“, - sakė renginio organizatorė Liucina Mackialo.

Dėl ribotos erdvės koncertų metu bus ribojamas klausytojų skaičius. Iš viso koncertų galės klausytis tik apie 300 žmonių. Todėl bilietus į renginius siūloma įsigyti iš anksto.
Projektas "Miške"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)