Jos herojės nelaimingos meilės ir aistros istorijai akomponuos Artur Bajor, televizinių šokių projektų pažiba ir sportinių šokių atlikėjas.

„Mėgstu eksperimentuoti, ieškoti ir atrasti, kai balerina visai organiškai gali šokti duete kartu su kitą šokio techniką įvaldžiusiu atlikėju“, - teigia choreografas J. Smoriginas.

Šokio spektaklio „Geiša“ siužetas - nuostabi meilės istorija, kuri jaudino ne vieną pasaulio režisierių, kompozitorių ir choreografą. Amerikietis Pinkertonas, atradęs aistrą tolimoje Japonijoje, atveria nuostabius savitarpio santykius su laisvalaikio moterimi Geiša, bet meilės jai neišsaugo.

Spektaklyje skambės originali japonų ir europietiška Mauric‘o Ravel‘io muzika. Tai bus dviejų civilizacijų ir dviejų rasių pasimatymas.

Premjeros metu choreografas visuomenei pristatys savo autobiografinę knygą “Jurijus Smoriginas. Tarp Šančių ir Paryžiaus“.

„Esu labai laimingas, kad sulauksiu tokios akimirkos, nes šiais laikais apie menininkus retai kas ir berašo. Mano gyvenimas yra vertas ne tik knygos, bet ir viso serialo“, - mano choreografas ir kviečia įvertinti jo talentą stebint naujausią “Vilniaus baletas“ spektaklį „Fedra“ balandžio 9 d. Šiaulių dramos teatro scenoje, balandžio 15 d. - Plungės kultūros centro scenoje, balandžio 16 d. - Šokio teatre Vilniuje ir balandžio 29 d. - Ukmergės kultūros centre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją