„Kviečiame kartu praleisti paskutinius vasaros vakarus – romantiškus ir nepakartojamus, žvaigždėtus ir ramius, gaivališkus ir vis dar saulėtus, skambančius ir stebinančius nuostabiuose Marijampolės miesto parkuose. Žiūrovų laukia muzikiniai siurprizai, netikėtos koncertų koncepcijos ir sprendimai bei kiti „džiaziniai-poetiniai-muzikiniai-šokiniai“ ir netikėti potyriai. Jei esate nusiteikę eiti nepažintais Marijampolės miesto kultūriniais takais, mums pakeliui“, – sako festivalio organizatorė ir meno vadovė, pianistė Eglė Kasteckaitė. Festivalio „Marijampolė Music Park“ renginiai vyks Poezijos ir Vytauto parkuose, Kačių kiemelyje.

„Lietuva Plius!“ – tokiu šūkiu pasitinka šių metų festivalis: „Lietuva+Vokietija“ , „Lietuva+Ukraina“, „Lietuva+Latvija+Estija“, „Lietuva+Belgija“. Festivalyje skambės išskirtiniai tarptautiniai muzikiniai tandemai ir sąsajų su Lietuva turinčių atlikėjų muzikinės programos: Vokietijoje operos vaidmenis kurianti dainininkė Viktorija Kaminskaitė, įstabusis jos scenos partneris tenoras Paulis Kaufmannas iš Vokietijos ir M. K. Čiurlionio styginių kvartetas; perkusijos virtuozas Arkadijus Gotesmanas, pianistas Dmitrijus Golovanovas ir latvių bei estų džiazo meistrai – saksofonininkas Denisas Paškevičius ir kontrabosininkas Heikko Remmelis; ukrainiečių duetas ir scenoje, ir gyvenime – vokalistė Katiko Purceladzė ir pianistas Pavelas Ignatjevas; belgų gitaristas Chrisas Ruebensas ir orkestras „Senoji Camerata“ (vad. Vilhelmas Čepinskis).

 "Marijampolė Music Park"

„Muzika Plius!“ Visada įdomu ir patrauklu, kai muzika palydima poezija, teatru, šokiais, vaizdais ir kitais menais. Festivalio „Marijampolė Music Park“ klausytojai turės ir šią galimybę – išgirsti ir pamatyti menų sintezės projektus. Tai – „JOS vizi-JOs“, kuris reiškia jos ir jo pokalbius bei vizijas žodžio ir muzikos plotmėse.

Koncertas „Nuo klasikos iki flamenko“ leis pasigėrėti muzikos ir šokio sąveika, žaisme, judesio bei garso vyksmo potyriais. Koncertų žvaigždės – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai Nelė Savičenko ir Petras Vyšniauskas, talentingasis jaunosios kartos aktorius Ainis Storpirštis ir pianistė E. Kasteckaitė, Vilniaus gitarų trio ir šokių grupė „Solea“. Daugelis festivalio „Marijampolė Music Park“ koncertinių programų Lietuvoje skambės pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją