Pasaulinio garso smuikininkas Vilniuje surengs išskirtinį koncertą. Ta proga skambės naujausias G. Kremerio projektas - lenkų ir žydų kilmės kompozitoriaus Mieczyslawo Weinbergo preliudų ciklas, kurio transkripcijas smuikui parengė pats G. Kremeris.

Pasak smuikininko, pirminė idėja buvo atskleisti šiuos kūrinius pasitelkiant fotografijų vaizdinius. Galutinai išgryninti idėją padėjo susitikimas su fotomenininku Antanu Sutkumi, kurio fotografijos užfiksuotos maždaug tuo pačiu metu, kai M. Weinbergas sukūrė preliudus.

„Šie 24 preliudai - tarsi garsinis paveikslas“, - teigia G. Kremeris. Koncerto metu klausytojai taps ir žiūrovais, turinčiais unikalią galimybę keliauti iš vieno pasakojimo į kitą, prisiliesti prie praėjusių laikų, į kuriuos žvelgia du dar gyvi žmonės.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., „Vaidilos“ teatras išlydės senuosius metus. Ta proga įvyks net du šventiniai „Naujų idėjų kamerinio orkestro“ (NIKO) koncertai.

Tie, kas jau pažįsta NIKO, puikiai žino, kad jų pasirodymai abejingų nepalieka. Efektingi ir drąsūs atlikėjai - Gediminas Gelgotas (dirigentas ir meno vadovas), Augusta Jusionytė (smuikas), Dalia Simaška (smuikas, altas), Julija Ivanova (smuikas), Justas Kulikauskas (violončelė), Davidas Dumčius (violončelė) ir Auris Galvelis (kontrabosas) - klausytojus tiesiog užburia netradicinėmis kūrinių interpretacijomis.

NIKO savo pasirodymuose drąsiai derina klasikinės ir populiariosios muzikos motyvus su šiuolaikine grojimo technika, dainavimu, kalba bei minimalistine choreografija. Tokiu būdu sukurtas muzikinis vaizdas žadina galybę emocijų - nuo noro pasinerti į meditaciją iki troškimo išsilieti nežabotame šokio siautulyje. Svarbiausia tai, kad NIKO kūryba užburia ir įkvepia įvairiausio amžiaus ir skonio publiką.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)