Joje bus eksponuojami dešimt dienų Smiltynėje vykusio II-ojo tarptautinio popieriaus simpoziumo kūriniai.

Renginio metu bus galima pamatyti simpoziumo metu gimusius kūrinius iš popieriaus, tarp jų - Vytauto Pakalnio "Popierinį autobusą", kuriuo galima bus pasivažinėti, "pasimatuoti" Ievos Šlekytės Gasiūnienės ir Pauliaus Gasiūno "Lietuvaitės kasas" bei išgirsti popierinę muziką, atliekamą Bernardo Janausko.

Sutemus parodos-performanso dalyvių laukia eitynės su deglais. Šiemetinio projekto Smiltynėje tikslas buvo ne tik populiarinti popieriaus meną, bet ir kurti originalius meno kūrinius, o juos pristatant panaudoti konkrečios vietos ir tam tikro Lietuvos regiono kraštovaizdį.

Projekte dalyvavo apie 20 įvairių sričių menininkų: tapytojų, keramikų, juvelyrų, skulptorių, tekstilininkų, grafikų, kuriuos simpoziumo metu sujungė aistra popieriui. Popieriaus atliekos, kurių laukė sąvartynai, per dešimt simpoziumo dienų virto meno kūriniais. Ekspozicija Užupyje veiks iki rugsėjo 26 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją