Karolina Jarmalytė – naujas vardas Lietuvos meno padangėje. Netrukus
27-ąjį gimtadienį švęsianti DELFI pardavimų komandos vadovė šiemet
atrado dar vieną talentą, kai į rankas rimčiau paėmė teptuką. Drobėje
nutapytas pirmasis paveikslas gerokai nustebino ne tik ją pačią bei
artimuosius, tačiau ir menu besidominčius galerijų darbuotojus už
Lietuvos ribų.

„Parodoje pamatysite paveikslus, atskleidžiančius daugiabriaunę, nebūtinai gražią, personažų įvairovę. Pasitelkusi akrilą ir aliejinius dažus tapau spalvingus ir ekspresyvius portretus. Vaizdinga ir drąsia charakteristika perteikiama ambicija būti individualiam, netobulam, bet tikram. Postmoderniame skaitmenos pasaulyje, kur vis labiau skatinamas dirbtinis tobulumas kaip natūrali būsena, o natūralus žmogaus grožis suvokiamas kaip tobulai visuomenei nebetinkanti forma, ši paroda tarsi sufleruoja žiūrovui apie įvairialypės egzistencijos būtinybę, primena apie netobulą, bet tikrą ir talpią žmogaus laimę bei būtį“, - prieš parodos atidarymą pasakojo autorė.

K. Jarmalytė turi didelių ambicijų kūrybos kelyje, ji norėtų savo darbus eksponuoti ir užsienio galerijose. Apie darbų pardavimą menininkė kol kas dar negalvoja. Nors norinčių papuošti savo namus jos paveikslais jau netrūksta.

„Norėčiau, kad mano darbai žmonėms sufleruotų apie įvairialypės ir laimingos egzistencijos galią bei įkvėptų. Iškeltų į paviršių užslėptas grynąsias savybes kaip sąlygą laimingai, visapusiškai ir užpildančiai iki visumos žmogaus būčiai“, - sakė ji.

Ekspoziciją bus galima aplankyti rugpjūčio 14- 30 dienomis, galerijoje "Galera" Užupio g. 2a, Vilnius.

Parodos atidarymo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)