Kiekvieną šeštadienį "Vėjo dienų" vakarai Užupio kavinėje, kuri pernai jų metu būdavo sausakimša, pristatys būdingą Užupio respublikai menų sintezės ir harmonijos idėją.

Kaip BNS sakė Užupio respublikos prezidentas Romas Lileikis, prie praėjusiais metais "Vėjo dienose" vyravusių poezijos, muzikos, kino ir fotografijos menų šiemet prisidės dar vienas žanras - paskaitos. Jose pranešimus skaitys visi norintys pasidalinti savo mintimis.

Šį šeštadienį paskaitą skaitys Mažesnieji broliai pranciškonai. Šiemet rengėjai nutarė kiek apriboti poetų srautą ir rengti monovakarus, kuriuose savo kūrybą skaitytų vienas poetas. Praėjusį šeštadienį vakaro herojumi buvo Sigitas Parulskis, šį - savo eiles skaitys Antanas A. Jonynas.

Vakare taip pat gros džiazo muzikantai Gediminas Laurinavičius (mušamieji, perkusija) ir Eugenijus Kanevičius (kontrabosas). Tarptautinio mažųjų kino formų festivalio "Tinklai" 2001 metų programos dalį pristatys jo direktorius režisierius Artūras Jevdokimovas.

Vakarą pabaigs dažna Užupio kultūrinių renginių dalyvė Aistė Smilgevičiūte ir Co. "Vėjo dienos" - tai Užupio respublikos metų reziumė. Vieną kartą per metus žymūs menininkai gali sau leisti daryti kažką nemokamai - tiesiog iš vėjo", - BNS sakė R.Lileikis.

Šiais metais besibaigiant "Vėjo dienoms" bus teikiamos Užupio Nacionalinės premijos. Pasak R.Lileikio, jos nebūtinai bus susijusios su konkrečia meno ar mokslo šaka, o galės būti teikiamos, pavyzdžiui, už tylą. Jau antrus metus vykstančių "Vėjo dienų" renginiai yra įrašinėjami ir išleidžiami Užupio leidykloje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją