Penktadienio vakarą prie Užupio Alternatyvaus meno centro bus atidaryta žymių dailininkų paroda, vyks poezijos skaitymai bei koncertas.

Kaip BNS sakė Centro atsakingas valdybos sekretorius Darius Čepas, nors Vilniaus savivaldybė pritaria Alternatyvaus centro egzistavimui bei veiklai, neliberalioji Vilniaus miesto tarybos pusė yra nusiteikusi priešiškai.

Pasak D.Čepo, kai kurie politikai tiesiog automatiškai oponuoja bet kokiam mero Artūro Zuoko sprendimui, pavyzdžiui dėl "Užupio meno inkubatoriaus" steigimo.

"Norime parodyti, kad nesame kažkokie triukšmadariai. Priešingai - į Užupio renginius suplūsta minios žmonių. Visuomenė mus palaiko", - sakė D.Čepas.

Vadinamosios "Užupio respublikos" prezidentas Romas Lileikis BNS sakė, kad šis vakaras skirtas užsitikrinti visuomenės paramą ir atkreipti dėmesį į unikalaus miesto ir šalies kvartalo, kuris gyvas kūryba, specifiką ir būtinybę ją išsaugoti.

Renginiu garsūs Lietuvos menininkai išreiškia savo lojalumą ir pritarimą Meno centro idėjai bei prisideda prie Užupio meninės erdvės puoselėjimo. Didžiausias vakaro akcentas - Centro galerijoje atidaroma paroda. Joje savo kūrinius eksponuos tokie grandai, kaip Linas Katinas, Eugenijus Antanas Cukermanas, Romas Orantas, Vladimiras Tarasovas, Stasys Kuzma, Petras Repšys, Arvydas Každailis, Jonas Meškelevičius ir kiti.

Poezijos skaitymuose Centro kieme dalyvaus Antanas A.Jonynas, Jurgis Kunčinas ir kiti. Ant podiumo virš vandens koncertuos Kostas Smoryginas, Vladimiras Tarasovas, Vytautas Kernagis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją