Šių metų festivalis per penkias dienas žiūrovų bei teatralų vertinimui pristatys pagrindinių Lietuvos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės teatro mokyklų kūrėjų darbus. Žiūrovų ir teatralų vertinimui - dvi pasaulinės premjeros. Komediantė, aktorė Tamara Broadbent iš Jungtinės karalystės pristatys „stand up comedy“ žanro monomiuziklą „All By My Selfie“.

Nepriklausomas Rygos teatras “Dirty Deal”, garsėjantis drąsiais ir ypač kūrybingais pastatymais, parodys dvi savo produkcijas - „Scare me“, kuris vyks privačioje lofto studijoje, ir premjerinį spektaklį „Hero of the day” Vilniaus Mažojo teatro scenoje.

Kaip ir kasmet publikai savo diplominius darbus prisistatys Lietuvos Teatro ir Muzikos Akademijos absolventai. Žiūrovai išvys J. Vaitkaus, V. Kuodytes, G. Varno ir A. Giniočio mokinių pastatymus.

Pasak “Tylos!” organizatorės Aušros Paukštytės, šių metų festivalyje žiūrovų laukia netikėčiausios teatro formos ir erdvės.

“Programa labai įvairialypė: bus ir miuziklų, ir komedijų, ir labai kamerinių pasirodymų, skirtų vos 20-čiai žiūrovų, vyksiančių ne teatro erdvėje.”

Kadangi žiūrovai įsigis bilietą dienai, o ne konkrečiam spektakliui, organizatoriai kvies juos tarp spektaklių ar jų metu leisti laiką teatro fojė. Festivalio meno vadovės Gabrielės Tuminaitės žodžiais, planuojama sukurti atmosferą, kuri skatins bendrauti su dalyviais ir kūrėjais.

„Sieksime transformuoti gana oficialų Vilniaus Mažojo Teatro įvaizdį ir sukurti aplinką, kurioje dalyviai, svečiai ir žiūrovai patogiai leistų laiką, teatro fojė keistųsi nuomonėmis prie kavos puodelio ir per pertrauką čia pat internete recenzuotų prieš tai matytą darbą. Norime, kad apie teatrą rašytų ne tik kritikai, bet ir smalsus, jaunas, kūrybingas žiūrovas. Jo nuomonė mums ypač svarbi”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją