„Pasistengsime į tą vieną dieną sudėti viską, kas buvo geriausia ankstesniuose maratonuose. Šiemet renginys bus savotiškas gilus įkvėpimas prieš kitų metų jau penktąjį ir jubiliejinį maratoną, kuris, planuojame, bus toks didelis ir galingas, kokio dar niekad nėra buvę“, – sako ilgametė „PIN diena: Kultūros maratonas „Kablys“ rengėja Žydrė Gedrimaitė.

Maratono dieną jaunieji menininkai planuoja pradėti Lietuvos kultūros ministerijoje. Ką jie ten rengiasi veikti, kol kas nepranešama.

„Tai bus siurprizas valdininkams – labai spalvingas ir netikėtas. Paprastai maratonas ministerijoje baigiasi tradicinių AGATA premijų geriausiems darbams įteikimu, o šiemet – viskas priešingai. Ministerijoje jis prasidės“, – sako PIN dienos rengėjai.

Po vizito į ministeriją jaunieji menininkai tradiciškai rinksis „Kablyje“, kur iki vėlaus vakaro netrūks veiksmo. „Sprinte“ pasirodys tie, kurie dalyvavo ne viename maratone, ir šis renginys tapo geru startu jų būsimojoje karjeroje.

„Stengsimės, kad nebūtų apleista nė viena sritis, kuria garsėja mūsų maratonas. Balandžio 26 dieną kviesime parodyti bent po vieną spektaklį, performansą, muzikos grupės koncertą, norime surengti ir specialiai maratonui skirtą parodą“, – sako Ž. Gedrimaitė.

Didžiausio populiarumo kiekvienais metais maratonuose sulaukiantis pojūčių teatras „Tense in Sense“ ir šiemet surengs savo užburiantį pasirodymą „Kablio“ Skate parke. Primename, kad maratonas yra vienintelė vieta, kur šį unikalų teatrą galima išvysti nemokamai.

Praėjusių metų nugalėtojai – garso ir vaizdo instaliacija „Ar garsas turi veidą“ ir šiemet okupuos Juodąją salę, o baro salėje galėsite išbandyti ypatingą fotografijos būdą, kurį pasiūlys kitos populiarios instaliacijos – „Feel the light“ kūrėjai.

Jei pernai nematėte puikios mados kolekcijos 3.14, tai šiemet galėsite ją apžiūrėti iš labai arti ir net pačiupinėti. O vakare maratono rengėjai žada daug muzikos ir jau rengia sceną geriausioms grupėms ir atlikėjams: nuo loop’erių iki rokerių.

Ilgametis maratono partneris asociacija AGATA šiemet planuoja Pasaulinę intelektinės nuosavybės (PIN) dieną paminėti diskusija, kuri taip pat vyks „Kablyje“ ir taps vienu „Sprinto“ renginių.

„Žinau, kad menininkams labai sunku gilintis į tokius neįdomius dalykus, kaip įstatymai. Diskutuoti apie jų intelektinės kūrybos finansavimo būtinybę. Tačiau mes džiaugiamės, kad būtent maratone randame tą gerąjį sąlyčio tašką tarp mūsų asociacijos ir jaunų, meną kuriančių žmonių, tarp verslo ir valdžios atstovų.

„PIN diena: kultūros maratonas „Kablys“ yra unikalus renginys – tai bene vienintelė proga jauniems kūrėjams pristatyti savo darbus didelei auditorijai. Renginyje dalyvauja šimtai dalyvių, o jų darbų pažiūrėti susirenka tūkstančiai žmonių. Galima drąsiai teigti, kad tokio renginio Lietuvai reikia ir kad kitiems metams reikia pradėti ruoštis jau šiandien. Galbūt ateityje turėsime net tarptautinį maratoną“, – sakė AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją