Lietuvai šiame projekte, anot Kultūros ministerijos pranešimo spaudai, atstovauja grafikė Jūratė Rekevičiūtė ir tekstilininkė Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė. Kiekvienas menininkas specialiai šiam projektui sukūrė po 2 meno kūrinius globalinio klimato atšilimo ir planetos, jos gamtos išsaugojimo tema.

Rekevičiūtė sukūrė diptiką “Kas turi bombą?”, o Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė – diptiką “Re-evoliucija. Lentelė 13-14”.

Daug šiuolaikinių mokslininkų siekia atkreipti žmonijos dėmesį į tai, jog mes, siekdami patenkinti savo poreikius, dažnai pamirštame mus supančią aplinką. Jau prabilta apie globalines katastrofas: šiltnamio efektą, ledynų tirpimą. Globalinis klimato atšilimas ir gamtos tarša kelia grėsmę pasaulio egzistencijai. Šis projektas suteikia menininkui galimybes išsakyti savo nuomonę apie aplinkosaugą.

Išleistas specialus parodos katalogas, pristatantis visus projektą ”Art for Sustainability” ir jame dalyvaujančius menininkus.

Paroda veiks iki rugpjūčio 18 d., rugsėjo mėnesį bus eksponuojama Lundo mieste, o vėliau persikels į Stokholmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją