„Hangas“ – muzikos instrumentas, sukurtas jau XXI amžiuje, po 25 metus trukusio mokslinio tyrimo, studijuojant tokius instrumentus kaip gongai, gamelanai, gatamai ir panašius, tačiau iš senų senovės turintis savo garso atmintį. Pasak legendos, „hangas“ gyvavo jau prieš kelis tūkstantmečius, tačiau jo magiško skambesio paslaptis ilgiems metams buvo prarasta. Ir tik 2000 metais „hangas“ buvo atrastas iš naujo.

„Hang Massive“ – Danny Cuddas ir Markus Offbeat – drąsiai improvizuojantys, atviri naujovėms, stiprūs profesionalai, intuityviai jaučiantys erdvę ir gebantys įtraukti klausytojus į melodingą garso mistikos skaidrumą. Koncerte išvydome ir svečią – Victoria Grebez (sceninis vardas Storia), su kuria Danny ir Markus ilgą laiką bendradarbiauja. Victoria taip pat groja „hangu“, yra nuostabaus vokalo atlikėja, kompozitorė, vilniečiams atliko keletą kūrinių solo.

Vilniaus publikos muzikantai buvo sutikti nepaprastai šiltai, koncerto pabaigoje vilniečiai pakilo nuo savo kėdžių ir palydėjo gausiais aplodismentais nusilenkti atėjusius atlikėjus.

Danny ir Markus, grojantys drauge jau šešetą metų, abu pradėję nuo elektroninės muzikos, sužavėję visą Europą bei Jungtines Amerikos valstijas, sėkmingai keliauja po pasaulį. Nauji Hang Massive projektai su pasaulinėmis scenos žvaigždėmis kiekvienoje šalyje sulaukia savo klausytojų. Drauge su grupe auga ir pasirodymų apimtis.

Šiais metais yra išleistas ilgai lauktas naujas albumas „Distant Light“, kurį klausytojai turėjo galimybę koncerto metu įsigyti. Pasibaigus koncertui visi trys atlikėjai dalijo autografus, mielai fotografavosi bei kalbėjosi su visiais norinčiais pabendrauti. Visi trys ne kartą žavėjosi išsakydami apie koncerto erdvės unikalumą, akustiką, šiltą klausytojų priėmimą. Vėl išvysti atlikėjus Lietuvoje galima tikėtis po vienerių – dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją