„Baltas sodininkas“ – tai jautrus, naujametiniam laikotarpiui ypatingai tinkantis spektaklis, žiūrovams suteikiantis galimybę pakeliauti po maestro V. Kernagio Lietuvą. Režisierius Vytautas V. Landsbergis nesiekia visiškai tiksliai atkartoti V. Kernagio biografijos, tačiau žiūrovams praveria duris į vidinį maestro pasaulį. Pasak aktoriaus A. Storpirščio, tai spektaklis, suteiksiantis ryžto drąsiai priimti ateinančių metų iššūkius.

„Spektaklis žiūrovams sukelia daugybę jautrių emocijų, o sykiu dovanoja ir juoką, kuris yra tikras sielos vaistas. „Baltas sodininkas“ pristato visuomenės klouną, o sykiu ir tiesos skleidėją. Mes kviečiame žmones Naujųjų metų naktį pradėti pabūnant su savimi. Teatras tam ideali vieta. „Baltame sodininke“ skamba prasmingos maestro Vytauto Kernagio dainos, o sukuriama atmosfera ir emocijos pakvies ryžtingomis nuotaikomis palydėti senus ir pasitikti naujus metus“, – pasakoja A. Storpirštis.

Monospektaklis „Sriuba“ – tai Vytauto V. Landsbergio ir Gedimino Storipirščio monospektaklis, sukurtas dailininko ir eseisto Mikalojaus Vilučio to paties pavadinimo knygos motyvais. Jo metu žiūrovams suteikiama galimybė mėgautis unikaliu humoro ir paradokso deriniu.

„Monospektaklis aktoriui yra tarsi maratono bėgimas, kuriam reikalinga didžiulė ištvermė. Būtent šios pjesės sudėtingumas man ir pasirodė esąs įdomiausias jos aspektas. „Sriuboje“ galima rasti gerą dozę humoro ir paradokso. Manau, kad Mikalojus Vilutis vienas įdomiausių šių dienų menininkų, kurio kūryba kaip tik ir remiasi šiais elementais. Šis spektaklis skirtas kultūringiems žmonėms, kuriuos domina kūrybinė virtuvė ir kūrybinis procesas“, – teigia aktorius G. Storpirštis.

Šventiniai „Baltojo sodininko“ spektakliai vyks gruodžio 30 d. ir gruodžio 31 d. Nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje. Juose vaidins Ainis Storpirštis ir Vidas Petkevičius. Monospektaklis „Sriuba“ su aktoriumi Gediminu Storpirščiu vyks sausio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)