„Šiuo simboliniu veiksmu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į absurdišką kultūros rėmimo situaciją, jau tapusią liūdna tradicija. Jau seniai praėjo terminas skelbti spaudos rėmimo konkursą, o ta tema vis dar susirašinėja įvairios įstaigos, ministerijos, Vyriausybė nepasirašo kažkokio popieriaus, kuris leistų Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui inicijuoti paramos projektų teikimą, – teigia vienas iš akcijos sumanytojų, mėnraščio „Metai“ redaktorius Antanas Šimkus. – Pernykštis sniegas. Šiemetinis sniegas. Daryk ką nori, niekas nesikeičia. Todėl tokio absurdo akivaizdoje imamės absurdą iliustruojančių veiksmų.“

Pasak akcijos rengėjų, pats akivaizdžiausias tokio neveiklumo pavyzdys yra dabartinė kultūros leidinių padėtis: „Visa kultūrinė spauda iki šiol ne tik kad nėra gavusi finansavimo 2016 metams, bet net nepaskelbtas konkursas. Tai reiškia, kad net jį paskelbus šiomis dienomis, rezultatų tegalima tikėtis po trijų mėnesių. O iš ko ligi to laiko mums mokėti spaustuvei, bendraautoriams, darbuotojams?“ – retoriškai klausia akcijos dalyvė, „Šiaurės Atėnų“ redaktorė Giedrė Kazlauskaitė.

Renginio iniciatorių teigimu, tokia situacija yra metų metais formuoto sisteminio požiūrio rezultatas: „Po praėjusių metų pirmąjį pusmetį vykusių ilgų pokalbių, peticijų, radijo laidų, diskusijų su Lietuvos kultūros taryba ir Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu, Prezidentūros, Vyriausybės, Kultūros ministerijos raštų, galiu tik pasakyti, jog niekas nepasikeitė. Niekas. Greičiausiai valdininkai neranda laiko padėti dviejų parašų ir antspaudo.“ – teigia akcijos dalyvis, „Literatūros ir meno“ redaktorius Gytis Norvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)