Anot organizatorių, fejerverkų festivalio „Vilniaus fejerija 2014“ programos esmė – pademonstruoti žiūrovams galybę meniškai pagal muziką rodomų įspūdingiausių fejerverkų ir išrinkti geriausius jų meistrus.

Šiemet festivalio konkursinėje programoje dalyvavo patyrusios pirotechnikų komandos, garsios ne tik savo šalyje bet ir visoje Europoje: tai – „T&T Fireworks“ (Belgija), „Enigma Fireworks“ (Bulgarija) ir „Ohnostroje minergis“ (Čekija). Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarė trys dalys.

Pirmoje – visos komandos parengė pasirodymus pagal tą pačią muziką – šlagerio „Švieski man vėl“ fragmentą. Ši rungtis žiūrovams leido įvertinti meistrų interpretavimų gebėjimus. Antrosios užduoties metu – kiekviena komanda raketas į dangų leido pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą. Trečioje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Sostinės dangų nušvietusiais fejerverkais galite pasigrožėti ir DELFI nuotraukų galerijoje:

Pildoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)