Seimo narė teigia, kad laikraščio „Alio, Raseiniai“ straipsnyje jai mesti kaltinimai yra akivaizdus šmeižtas, žeminantis jos garbę ir orumą, o jokio faktinio pagrindo neturinčios informacijos skelbimas pažeidžia esminius saviraiškos laisvės principus.

Dėl to parlamentarė kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorių ir Lietuvos visuomenės informavimo etikos komisiją su prašymu įvertinti, ar už paskelbtos informacijos turinį atsakingo laikraščio „Alio, Raseiniai“ leidėjo elgesys atitinka Visuomenės informavimo įstatymo ir Visuomenės informavimo etikos kodekso nuostatas. „Atsižvelgdama į tai, kad buvau be jokio faktinio pagrindo apkaltinta daranti nusikaltimus, o tai peržengia bet kokias leistinas kritikos (net ir viešo asmens) ribas, savo garbę ir orumą ginsiu teisme“, - pareiškė V. Ačienė.

Parlamentarė taip pat sako laikinai nedalyvausianti Seimo Antikorupcijos komisijos veikloje. „Visiškai pritardama Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio kreipimuisi į kompetentingas institucijas ir nenorėdama visuomenei ir kolegoms Seimo nariams sukelti nors menkiausių abejonių dėl mano veiklos Seimo Antikorupcijos komisijoje teisėtumo, kreipiuosi į Seimo valdybą ir prašau leisti man nedalyvauti Seimo Antikorupcijos komisijos veikloje iki Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pateiks Seimo Pirmininkui išvadas. Esu įsitikinusi, kad mano laikinas nusišalinimas nuo darbo Seimo Antikorupcijos komisijos veikloje visuomenei neleis abejoti STT ir VTEK atliekamų tyrimų objektyvumu, taip pat nekels abejonių dėl Seimo Antikorupcijos komisijos sudėties teisėtumo“, - sako parlamentarė.

Praėjusią savaitę Seimo Pirmininkas V. Pranckietis, reaguodamas į Raseinių rajone leidžiamame laikraštyje „Alio, Raseiniai“ apie V. Ačienę paskelbtą informaciją, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) su prašymu įvertinti publikacijoje pateiktą informaciją. Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad toks kreipimasis yra pagrįstas siekiant pašalinti bet kokias abejones dėl V. Ačienės kaip Seimo Antikorupcijos komisijos narės tinkamumo užimti šias pareigas.