Tiesa, šįkart aštrialiežuvis Jurijus Smoriginas renkasi ne iščiustytą sostinę, o tylius provincijos teatrus.

Taip menininkas su trupe ne tik nusilenks mus palikusiems, tačiau ir atšvęs Tarptautinę šokio dieną.

Mažyčiu pabėgimu iš didmiesčių televizijos žiūrovams, pramoginių šokių gerbėjams ir garsiojo serialo “Moterys meluoja geriau” stebėtojams puikiai pažįstamas Jurijus Smoriginas kvies pažinti kiek kitokį jo didenybės šokio veidą.

Balandžio 26-ąją, 19 val. Ukmergės kultūros centre, o balandžio 28-ąją, 17 val. Panevėžio dramos teatre Jurijaus Smorigino choreografinių projektų teatras “Vilniaus baletas” sušoks vieną jautriausių savo spektaklių – “Jausmai”.

Paklaustas, kas įkvėpė “Jausmus”, Jurijus Smoriginas išlieka filosofiškas ir paslaptingas.

“Prieš trejus metus, kuomet stačiau spektaklį Maskvoje, mane pasiekė skausminga žinia apie mylimiausios mano balerinos, ištikimos bendramintės Vijolės Parutytės mirtį. Dabar išėjo dar vienas artimas man artistas. Šis spektaklis toks simboliškas – tai mano nusilenkimas didiems scenos žmonėms”, - sako choreografas ir spektaklio režisierius.

Spektaklį atlikti Jurijus Smoriginas patikėjo savo paties “Vilniaus baleto” studijoje užaugintiems jauniesiems artistams.

“Vilniaus baletą” Jurijus su bendraminčiais įkūrė 1980-aisiais. Ilgą laiką po Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro sparnu glaudęsi entuziastai savo laiko laukė kantriai ir sunkiai dirbdami.

Oficialiai choreografinių projektų teatras "Vilniaus baletas" įkurtas tik 1998 metais.

Savo vietą posaule čia rado tokios baleto žvaigždės kaip Jūratė Sodytė, Loreta Bartusevičiūtė, Živilė Baikštytė, Eglė Špokaitė ir kiti.

Didžiosios savo šlovės modernaus šokio teatras sulaukė prieš gerą dešimtmetį, kuomet publikai buvo pristatyti tokie spektakliai kaip “Choreografo laiškai M.K.Č”, “Barboros Radvilaitės testamentas”, “boHema”, “Sulamita”, “Idiotas”, “Geiša” ir daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)