Garsūs scenos meistrai Lietuvoje pradeda R. Tumino režisuoto spektaklio „Eugenijus Oneginas“ gastroles.

„Režisierius apie Lietuvą kalba nuolat – turbūt nebuvo repeticijos, kad ko nors nepasakytų. Anot jo, viskas, kas lietuviška, – tai geriau“, – teigia aktorius Olegas Makarovas, pagal Aleksandro Puškino romaną pastatytame spektaklyje sukūręs Lenskio vaidmenį.

„Atseit ir aktoriai Lietuvoje geresni“, – priduria aktorė Marija Volkova.

„Taip, visur tik privalumai. Todėl mums dar įdomiau atvykti į Lietuvą ir patiems viską pamatyti, – „Aktualiajai kultūrai“ teigė O. Makarovas. – Viskas Rimui čia geriau. Netgi sunkus lietuviškas charakteris – tebūnie sudėtingesnis, bet irgi geresnis, nes lietuviškas.“

M. Volkovos žodžiais, R. Tuminas savo kolektyvui pasipasakoja ir apie vaikystės Lietuvą. „Ir daro tai dažnai – apie Lietuvą, apie savo kaimelį. Tada suprati, kad patirtis yra panaši. Štai jam pasakojant tada aš pati atsimenu, kaip vaikystėje leisdavau dienas pas savo senelę“, – sakė aktorė iš Maskvos.

R. Tuminui liaupsių negailėjo ir legendinė rusų aktorė, valstybinės premijos laureatė Julija Borisova, gastroliniame spektaklyje vaidinanti Tatjanos sapną. „Esu dirbusi su labai talentingais režisieriais, bet buvau sužavėta R. Tumino metodų. Džiaugiuosi, kad jis atėjo į teatrą tokiu sunkiu metu ir jį prikėlė naujam gyvenimui, linkiu jam sveikatos ir su mumis likti kuo ilgiau“, – trečiadienį per spaudos konferenciją sakė aktorė.

Parodęs „Eugenijų Oneginą“ Lietuvoje, J. Vachtangovo teatro kolektyvas vėliau vyks į Prancūziją, JAV, Kanadą, kitas šalis.

Laida „Aktualioji kultūra“ transliuojama ketvirtadieniais 10.10 val.