„Purpurinis vakaras“ taip pat džiugins renginių gausa. Pirmąjį vakarą susirinkusieji turės galimybę mėgautis Giedriaus ir Agnės Arbačiauskų bei jaunųjų Anykščių muzikantų koncertu, jaunųjų kino menininkų projektu „16mm“ bei 1-5-ojo festivalių „Purpurinis vakaras“ vaizdo įrašų peržiūra.

Antrąją dieną džiugins dailininko Viktoro Šato tapybos darbų parodos „Žali paveikslai“ atidarymas bei vakaro koncertas. Po jo kultūrinių renginių gausa neleis jums ramiai miegoti: galėsite klausytis tarmiškų vidurnakčio skaitymų bei naktinių poetinių skaitymų „O už lango šventoji“ (eiles skaitys jaunieji poetai ir bardai).

Ryte dalyviai bus kviečiami dalyvauti eisenoje su fakelais. Įdienojus į savo spektaklį ragins Andrius Kaniava, vėliau režisierė Giedrė Žičkytė kvies į filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ peržiūrą ir diskusiją, o renginį vainikus, visų laukiamas, Didysis festivalio pabaigos koncertas.

Iš viso net 11 skirtingų kultūros renginių, be to, susitikimai su žymiais žmonėmis ir gaivinanti Dainų slėnio bei Anykščių atmosfera.

Šiemet festivalio svečius savo kūryba džiugins savo klausytojų ratą jau turintys atlikėjai, tokie kaip: Domantas Razauskas, Ainis Storpirštis, Virgis Stakėnas, Andrius Kaniava, Ieva Narkutė, Vytautas V. Lansbergis ir Ramunė Landsbergienė, Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, teatro laboratorijos „Atviras ratas‘ aktoriai bei kiti žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai. Taip pat pasirodys jaunieji, dar tik pirmuosius žingsnius scenoje žengiantys, bardai. Nuo 2009 m. festivalio organizatoriai jiems skiria pirmojo koncertinio vakaro dalį. Be to, jau tapo tradicija, kad jaunieji bardai pagerbia maestro Vytautą Kernagį, atlikdami po vieną jo dainą.

Festivalio rengėjai turi paruošę ir dvi ypatingas staigmenas. Pirmoji – dėmesys tarmių metams ir jam paminėti skirtas tarmiškas vidurnakčio skaitymas. Aktorius Algirdas Latėnas Anykščių koplyčioje skaitys Antano Strazdo ir Pauliaus Širvio kūrinius. Antroji – Andriaus Kaniavos monospektaklis „Tūla ir kiti“.

Spektaklis apie meilę (meilę Vilniui ir moteriai) bus rodomas pirmą kartą ir tik „Purpurinio vakaro“ festivalio dalyviai galės pirmieji jį išvysti ir įvertinti.

Šiemet, kaip ir kasmet, pagrindiniai koncertai vyks Dainų slėnyje, kuriame bus įsikūręs ir palapinių miestelis. Festivalyje bus daug intelektualių pramogų, todėl puikiai tinka visai šeimai, visi atras jiems tinkanti užsiėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją