Pakilti iš pelenų
rež. Camilla Strøm Henriksen; Norvegija, Švedija, 2018

Nuo vaikystės Džil šeimoje buvo už vyriausią. Ji rūpinasi savo mylinčia, bet psichiškai nestabilia motina bei jaunesniuoju broliu. Žinia, kad jų aplankyti atvažiuos kartu negyvenantis tėvas, suteikia vaikams taip reikalingos vilties. Todėl, kai šeimą ištinka nelaimė, Džil stengiasi laikyti ją paslaptyje. Be pastangų jungdamas atšiaurų realizmą ir Džil vaizduotės magiją, filmas „Palikti iš pelenų“ iš arti studijuoja, ką reiškia gyventi su psichikos ligos kamuojamu artimuoju. Toronto kino festivalyje filmas pelnė specialų paminėjimą už geriausią režisierės darbą.

Filmo anonsas:

Širdies reikalai
rež. Fanni Metelius; Švedija, 2018

Mika – pirma rimta Tesfo meilė. Tesfas Mikai – taip pat. Jauni ir simpatiški kūrybinių profesijų atstovai iš šono atrodo ideali pora. Tačiau po tobula išore slypi fizinis nesuderinamumas, kuriam negali įsakyti net mylinti širdis. „Širdies reikalai“ – intymus ir šiuolaikiškas debiutas, subtiliai žvelgiantis į meilę, aistrą ir jų kartais sukeliamus nerimą ir vienatvę.

Filmo anonsas:

Širdžių ėdikas
rež. Milad Alami; Danija, Švedija, 2018

Gražuolis Esmailas vakarus leidžia prabangiame Kopenhagos bare, kur flirtuoja su moterimis. Jis – imigrantas iš Irano ir ieško ne linksmybių, bet žmonos, kad galėtų likti Danijoje baigus galioti vizai. Laikui senkant, jis darosi vis labiau desperatiškas, bet staiga sutinka Sarą, kuri ne tik iškart įspėja jo planus, bet ir atskleidžia paslaptį, kurią norėtų pamiršti net pats Esmailas. San Sebastiano kino festivalyje filmas pelnė Kritikų asociacijos apdovanojimą.

Filmo anonsas:

Vaikinai irgi verkia
rež. Damiano D'Innocenzo, Fabio D'Innocenzo; Italija, 2018
Mirkas ir Manolas – du jaunuoliai iš Romos priemiesčio. Jų gyvenimai niekuo neypatingi, kol kartą jie netyčia partrenkia gatvę kertantį vyrą. Pasirodo, šis buvo ieškomas vietos mafijos grupuotės, ir ji atsidėkodama priima vaikinus į šeimą. Nuo šiol draugai yra aprūpinti viskuo, ko tik gali geisti. Bet ar už tai mokama kaina nebus per didelė?

Filmo anonsas:

Pergalės diena
rež. Sergei Loznitsa; Vokietija, 2018

Paminklas sovietų kariams Berlyno Treptovo parke – vienas įspūdingiausių paminklų Antrajam pasauliniam karui atminti. Kasmet gegužės 9-ąją vietos rusakalbių bendruomenė jame susirenka švęsti Pergalės dienos. Sergejaus Loznicos filmas iš brechtiško atstumo dokumentuoja vienos tokių švenčių eigą: nuo pirmųjų Stalino portretų iki paskutinių girtų asmenukių.

Filmo anonsas:

Procesas
rež. Sergei Loznitsa; Nyderlandai, 2018

Maskva, SSRS. 1930-ieji. Grupė šalies geriausių inžinierių ir ekonomistų teisiama už sąmokslą prieš sovietų valdžią. Drama tikra, bet istorija – ne: visi kaltinimai sufabrikuoti, o kaltinamieji verčiami prisipažinti padarius išgalvotus nusikaltimus. S. Loznica grįžta su vieno liūdnai pagarsėjusių Maskvos teismų rekonstrukcija, primenančia apie neribotos valdžios padarinius.

Filmo anonsas:

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiais metais vyksta lapkričio 8–25 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją