„Jaunimas susirenka su pasaulyje įgyta patirtimi, kuri gali labai praversti Lietuvai. Lietuviškoje abėcėlėje neegzistuojančios raidės kaip tik tą pasaulinę patirtį ir simbolizuoja“, – sako Ray Bartkus.

Dailininkas, kuriantis viršelius tokiems leidiniams kaip „The New York Times“, „Harper‘s“, „Wall Street Journal“ mano, kad meninė provokacija suteikia progą ieškoti atsakymų į keblius klausimus. Instaliacijos kūrime galės dalyvauti visi, atvykę į festivalį - juk Lietuvai reikalingos visų mūsų pastangos. Ray Bartkus festivalio metu taip pat skaitys pranešimą „Kultūrą diktuoja tradicija ar idėjų laisvė“ ir dalyvaus diskusijoje apie nacionalinės kultūros išsaugojimą globalizacijos amžiuje.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime bus galima išklausyti ir kitų žymių pranešėjų bei padiskutuoti apie kultūros iššūkius ir problemas Lietuvoje. Kartu su Ray Bartkumi diskutuos poetas Antanas A. Jonynas ir architektas Algirdas Kaušpėdas, kuris festivalyje taip pat skaitys pranešimą „Tau, Martynai, mėlynas dangus“. Kiek Lietuvos kultūros genas yra lietuviškas, bandys atsakyti eseistas Rolandas Rastauskas, filosofas Kristupas Sabolius bei istorikas Egidijus Aleksandravičius. Lietuvos kultūros ministras Arūnas Gelūnas, Nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas, prodiuseris Rolandas Skaisgirys ir kiti svarstys, kas turi išlaikyti kultūrą.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime keturias dienas veiks dešimtys erdvių, kuriose bus skaitomi pranešimai, vyks diskusijos verslo, mokslo, kultūros, politikos temomis, veiks kūrybinės dirbtuvės, sporto turnyrai, susitikimai su garsiais žmonėmis, kontaktų bei karjeros mugės, o vakarais vyks pramoginė programa – kinas, teatras, koncertai, mados pristatymai.

Renginį organizuoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga – nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją