Būtent tokioje erdvėje ir tokio pobūdžio parodoje menininkas Eigirdas Scinskas kviečia į savo trečiąja personalinę tapybos parodą, pristatydamas naujausius savo kūrybos abstrakčius paveikslus Ocean Series’, sukviesdamas visus Vilniaus miesto meno mylėtojus į Vokiečių gatvę, kur daugiau nei 100 kvadratinių metrų patalpose surengs tik tris dienas truksiančią parodą.

Menininkas po ansktesnių įvykusių savo parodų galvojo apie būsimos parodos idėją ir vietą, norėjo kažko šiuolaikiško ir kosmopolitiško.

Idėja virto realybe pamačius laisvas patalpas, esančias pačioje miesto širdyje, nekilo abejonių, kad tai yra, tai ko reikia. Didžiuliai vitriniai langai, pilkšvai baltos sienos, - tokioje erdvėje ir bus pristatyti viešai dar nematyti naujausi didelių formatų abstraktūs paveikslai. Jau ankščiau gavęs kelis tarptautinius pasiūlymus iš užsienio galerijų Londone bei Madride surenti parodą jų siūlomose galerijų patalpose atmetė šias mintis, kadangi galvoje sukosi tik idėja pristatyti pop-up stiliaus meno parodą savoje šalyje.

Kaip pats E.Scinskas teigia, norisi, kad menas įgautų šiuolaikinį pulsą, kad menas būtų matomas ne tik užsienio meno galerijose, ne tik jau žinomų pasaulinių galerijų salėse ir muziejuose.

„Drobė man - iššūkis, aštrių pojūčių ieškojimas savyje. Kūrinio neįtakoja jokie išoriniai faktoriai: tik aš, drobė ir pasirinktos aliejinių dažų spalvos. O svarbiausia tai, kad tobulėjimui ribų nėra,” - sako E. Scinskas.

Kelionės ir nauji potyriai įkrauna įspūdžiais, kurie vėliau virsta formomis ir linijomis, potėpiais ir spalvomis drobėse. Nesustoti kurti skatina ir girdimi atsiliepimai iš žmonių, kurie mato paveikslus tiek viešoje erdveje, tiek galerijose, kurios atstovauja. Gera pastebėti, kad žmonės aktyviai domisi ir jų namus puošia ne baltos dailios sienos, ne tik gražūs tapetai, bet ir menas, džiugu ir tai, kad vis daugiau žmonių nori turėti paveikslą ar kitokį meno kūrinį ir savo erdvėjė.

Pradėjęs aktyviai tapyti pries šešerius metus, meninkas Eigirdas Scinskas sako, kad dabar jau tapo įprasta net atostogaujant mintyse ir blanknote pieštis eskizus. Kaip menininkas sako, - abstrakčius potėpius gali būti sunku suprasti iš pirmo žvilgsnio, nes kiekvieno žmogus kitoks suvokimas, ir kartais tik pavadinimas gali sufleruoti paveikslo temą, tačiau mintys ir vaizduotė padeda įžvelgti dar ir dar kažką, kas ankščiau gal ir nebuvo pastebėta.

Paveikslų daugiasluoksniškumas taip pat sukuria atskirą istoriją savyje. Parodos pavadinimas Ocean Series’ – tai duoklė povandenio pasaulio spalvoms ir formoms, ši paveikslų serija gimė atostogų po Seišelių salyną metu, kur džiunglės, gyvūnija ir vandenyno pasaulis yra visiškai kitoks negu mums įprastas miesto gyvenimas.

Parodos atidarymas rugsėjo 4 d. 19.00 val. Vokiečių g. 5, Vilnius
Paroda atvira visiems rugsėjo 5-6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją