Gegužės 16 dieną 19 valandą LMTA Centrinių rūmų Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42) vyksiantį susitikimą moderuos teatro ir kino kritikė Rūta Oginskaitė, 2011 metais išleidusi pokalbių su aktoriumi knygą „Jausmų repeticijos. Metai su aktoriumi V. Bagdonu“.

Vladas Bagdonas – Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius, režisierius, dainininkas, pedagogas. Nuo 1970-ųjų, baigęs tuometinę Lietuvos konservatoriją, iki 1993 metų buvo Valstybinio Jaunimo teatro aktorius. Čia sukūrė legendinius vaidmenis Eimunto Nekrošiaus spektakliuose „Pirosmani, Pirosmani“, „Dėdė Vania“, „Meilė ir mirtis Veronoje“. Bendra kūryba su E. Nekrošiumi tęsėsi spektakliuose „Hamletas“, „Otelas“, „Faustas“. Pastaruoju metu aktorius daug dirba – vaidina teatre ir filmuojasi – Rusijoje. Nuo 1993 metų V. Bagdonas dėsto LMTA, išleido ne vieną aktorių kartą. 2000 metais unikalaus talento kūrėjas, savo asmeniu simbolizuojantis aukštos klasės aktorystę, pelnė Nacionalinę kultūros ir meno premiją.

V. Bagdonas – pirmasis teatralas, tapęs Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų – LMTA dėstytojų kūrybos vakarų ciklo herojumi. Pirmą šių metų pusmetį tikrai daug publikos kaskart naujai atrodančioje Akademijos Didžiojoje salėje sulaukė vakarai su džiazo saksofonininku Petru Vyšniausku (moderavo muzikologas Viktoras Gerulaitis), pianistu Petru Geniušu (moderavo filosovas Leonidas Donskis), dirigentu Vaclovu Augustinu (moderavo muzikologė Judita Žukienė), operos solistu Vladimiru Prudnikovu (moderavo V. Gerulaitis). Kitą pusmetį „Meistrai Didžiojoje“ kvies susitikti su kino režisieriumi Audriumi Stoniu ir kitais LMTA Meistrais – teatro ir kino režisieriais, muzikantais, kompozitoriais.

Akademijoje šiuo metu dirba 27 Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, pelnę šį apdovanojimą už svarų indėlį į muzikos, teatro, kino menų raidą ir plėtrą. Plačiajai visuomenei skirtus susitikimus moderuos žinomi Lietuvos muzikologai, teatrologai ir kinotyrininkai. Įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)