Didysis fesivalio prizas (Grand Prix) atiteko Permės teatrui „Prie tilto“ ir režisieriui Sergejui Fedotovui už spektaklį „Luošys iš Inišmano“. Užsienio festivaliuose šis teatras jau yra pelnęs 30 pagrindinių apdovanojimų, taigi Druskininkuose pelnytas apdovanojimas papildys gausią teatro GRAND PRIX kolekciją.

Permės teatras „Prie tilto“ yra net trijų „Auksinių kaukių“ nominantas ir laureatas. Įdomu tai, kad spektaklį „Luošys iš Inišmano“ stebėjo ir Šiaulių dramos teatro aktorius Dalius Jančiauskas, kuris daugybę metų vaidino Luošį Šiaulių dramos teatre, o už spektaklį „Luošys iš Inišmano“ premjeros metais buvo pripažintas geriausiu miesto aktoriumi.

„Aš vaidinau mažiau suluošintą žmogų nei Permės teatro aktorius, tačiau įdomu tai, kad mes abu luošumo mokėmės iš konkrečių cerebriniu paralyžiumi sergančių žmonių“, - sako D.Jančiauskas, sukūręs virš 60 vaidmenų.

Žiūrovų simpatijos prizas skirtas Eglei Kižaitei ir spektaklio „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro“ kūrybinei grupei, kuri festivalyje atliko žaismingą spektaklį pagal Giovanni Boccaccio novelių rinkinį „Dekameronas“.

Specialus žiuri prizas įteiktas Klaipėdos jaunimo teatrui ir režisieriui Valentinui Masalskiui už spektaklį „Batų istorijos“.

Šokiu, daina, ritmu aktoriai sukūrė išraiškingą pasirodymą, kuris pagyvino festivalio repertuarą ir sukūrė itin išraiškingus siužetus, kurie leido žiūrovų vaizduotei pakeliauti kartu su spektaklio personažais – batais.

Pasak festivalio direktoriaus Edgaro Briedžio, šis spektaklis taip sužavėjo komisijos narius, kad buvo sugalvota įsteigti papildomą prizą.

Už scenoje pademonstruotą profesionalumą ir aktorinę drąsą apdovanota Rusijos nusipelniusi artistė Julija Rutberg. Julijai teko nelengvas išbandymas. Spektaklio „Langusto klyksmas“ išvakarėse mirė jos scenos partnerio Andrejaus Iljino mama.

Išgyvendama kolegos nelaimę ir nenorėdama nuvilti žiūrovų, kurie troško pamatyti R. Tumino vadovaujamo teatro trupės pasirodymą, Julija Rutberg surengė premjerą - improvizacijų vakarą, kuriame skambėjo Annos Achmatovos, Aleksandro Puškino, Naumo Koržavino, Vadimo Levino, Bulato Okudžavos tekstai.

Scenoje jai talkino ir J. Kamburovos muzikos ir poezijos teatro atlikėjai, su kuriais Julija atliko ir keletą muzikinių numerių (A. Vertinskio ir B. Okudžavos tekstais). Eilėmis, prisiminimais ir dainomis aktorė sukūrė itin jaudinantį vakarą, kuris ne tik nepaliko abejingų, bet ir tapo ypatingu ir jaudinančiu festivalio akcentu.

Kaip sakė R. Tumino festivalio atstovė spaudai Rūta Jakimauskienė, antrą kartą Druskininkuose vykusio festivalio metu buvo parodyta net 17 spektaklių ir surengti trys kūrybiniai vakarai, sulaukta daugyės teatro ir kino legendų iš Ukrainos, Rusijos, Izraelio, Italijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją