Galerijoje „Kunstkamera“ pristatomi kūriniai iš skirtingų dailininko kūrybos etapų ir ciklų. Tai puiki proga susipažinti su novatoriška P. Gailiaus kūryba, kuri, veikiama įvairių šaltinių, nuolat kito. Nebuvo nusistovėjusio vieno „kūrybos modelio“ – abstraktesnius ciklus keisdavo figūriniai, šalia tapybos nuolat kurta grafika, koliažai.

Kūryboje dominuoja gamtos motyvai: nuo žaismingų erdvės fiksavimų iki ženklinių, redukuotų gestinių išraiškų, neretai primenančių Rytų meno, rašmenų inspiracijas („L‘Hauter d‘ombre“).

Neapsiribota peizažu: kurtos variacijos tautosakos („Sielrankšluosčiai“) ar religiniais motyvais, ankstyvojoje kūryboje interpretuojami klasikų, modernistų kūriniai („Mauduolės, pagal Cezanne“). Autoriaus ciklai – itin gyvo ir nuoseklaus kūrybos proceso rezultatas, o paroda, sutelkdama ciklus į bendrą erdvę, atspindi šios kūrybos dinamiką.

Paroda „Pranas Gailius. In memoriam“ galerijoje „Kunstkamera“ veiks iki 2017 metų sausio 22 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją