Vakarą atidarė galerijos savininkas Donatas Juškus, kuris pristatė meno rinkos pasikeitimus per paskutinius penkiolika metų Lietuvoje. Jis pastebėjo, kad modernios klasikos darbų, su kuriais galerija dirbo pastaruosius 15 metų, smarkiai mažėja, o sparčiai kuriantys jaunieji meninkai rodo aukštą meistriškumą ir randa savo pirkėją rinkoje.

“Juškus Gallery”, neatsisakydama dirbti su modernizmo klasika, išplečia savo autorių spektrą ir pradeda dirbti su šiuolaikiniais autoriais, tarp kurių Agnė Kišonaitė, Monika Furmanavičiūtė, Indrė Ercmonaitė, Laura Grybauskaitė.

Pradėdama naują etapą su šiuolaikiniais autoriais, galerija keičia ir savo lokaciją. 25 metus “Juškus Gallery“ praleidusi šalia Bernardinų sodo persikelia į Čiurlionio gatvę, kur pristatys šiuolaikinius autorius modernioje ir didesnėje erdvėje.

“Kuriame erdvę, kur mūsų galerijos svečiai galės ne tik įsigyti geriausių šiuolaikinių Lietuvos tapytojų darbų, bet ir jaukiai praleisti vakarą ar tiesiog pasikalbėti apie matytus įdomius meno kūrinius. Norime suburti meno mylėtojų bendruomenę”, – sakė Donatas Juškus.

Vakarą tęsė Marius Čiuželis, kuris pristatė “aistros” investicijų tendencijas. “Aistros” investicijos - juvelyrika, brangakmeniai, laikrodžiai, antikvariniai daiktai, vynas, jachtos, automobiliai ir, žinoma, menas.

Marius Čiuželis

Meno kūriniai kaip investicija yra vienareikšmiškai ilgalaikė, kurios solidžią grąžą galima pradėti skaičiuoti po 10 metų, todėl menas nėra investicinių spekuliacijų objektas. M. Čiuželis pažymėjo, jog tarptautinėje rinkoje auga dėmesys Kinijos meno rinkai, auga aktyvumas pirminėje rinkoje ir susidomėjimas šiuolaikiniu menu, taip pat didėja interneto vaidmuo ir atsiranda nauji meno prekybos kanalai.

Ketinantiems investuoti į meną Marius siūlo atsižvelgti į keletą subtilybių: meno kaip investicijos likvidumas yra sudėtingas, taip pat sudėtingas vertės nustatymas, investicija turės sandorių ir išlaikymo kaštus, egzistuoja klastočių rizika. “Menas pirmiausia turi estetinę, emocinę vertę, pasigėrėjimą ir malonumą kolekcionuoti. Menas investuotojui nemokės finansinių dividendų, bet mokės emocinius”.

Pirmoji privati Vilniaus dailės galerija „Juškus gallery“ yra surengusi apie 170 autorinių ir grupinių teminių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Galerijos pristatoma lietuvių tapybos klasika sėkmingai eksponuota Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke (JAV), Suomijoje, Lenkijoje. „Juškus gallery“ palaiko ryšius su žinomais Europos šalių dailininkais ir galerijomis, kurios atstovauja 20 a. Vakarų Europos modernizmo klasikos dailę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją