Jau dešimtus metus iš eilės Lietuvos dailininkų sąjungos Panevėžio skyrius sukviečia Panevėžio miesto, Lietuvos ir užsienio tapytojus kurti, bendrauti ir dalytis profesine patirtimi Tarptautiniuose tapytojų pleneruose. Plenerai dedikuoti tapytojo Kazimiero Naruševičiaus (1920-1999) atminimui.

Pagarbiai Panevėžio menininkų vadinamas „mokytoju“, tapytojas Kazimieras Naruševičius visą gyvenimą buvo susijęs su Panevėžiu – ne tik kūryba, bet ir organizacine veikla. Jo iniciatyva 1967 m. įkurta Panevėžio vaikų dailės mokykla, jis rūpinosi, kad mieste būtų įsteigtas Lietuvos dailininkų sąjungos skyrius, jam K. Naruševičius daugelį metų vadovavo. Dėstydamas tapybą Dailės mokykloje bei dailę Panevėžio vidurinėse mokyklose, išugdė ne vieną būsimą menininką; septintajame XX a. dešimtmetyje ėmė vadovauti dailės studijai „Spektras“. Pedagoginė veikla, kuriai dailininkas buvo atsidavęs, paliko ryškią žymę miesto kultūros gyvenime.

X-asis tapytojų pleneras „Panevėžys 2012“, skirtas K.Naruševičiui atminti vyks Bistrampolio dvare (Panevėžio raj.), nuo liepos 8 d. iki liepos 16 d. Plenere dalyvaus 8 menininkai iš Lietuvos, Estijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

Plenero trukmė „Bistrampolio dvare“ 2012 07 08 – 16.

Plenero metu sukurtų tapybos darbų parodos trukmė galerijoje „GalerijaXX“ 2012 07 16 – 24.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją