Palangos gintaro muziejaus terasoje žinomų autorių kūrinius skaitys aktoriai Laimonas Noreika, Ramūnas Abukevičius, Tomas Vaisieta, Petras Venslovas ir Virginija Kochanskytė. Aktorių skaitomą poeziją lydės Lipčius Duo (violončelė, gitara), dainininkės Sigutės Trimakaitės (sopranas), Dailės muziejaus kanklių trio, Prano Narušio ir Sauliaus S. Lipčiaus (gitara) atliekama muzika. Ilgą laiką poezijos skaitymai vasarą Palangoje vykdavo Birutės kalno papėdėje. Publika ir aktoriai iki šiol su nostalgija prisimena šiuos vakarus. „Nuostabūs prisiminimai likę. Pati visada mielai dalyvaudavau ir eidavau kolegų paklausyti. Labai romantiška erdvė, o aplik tvyrodavo pakili nuotaika. Kuomet žmonės ilsisi ir niekur neskuba, lengviau atsiduoda literatūros ir gamtos grožybėms, atsiveria. Labai džiaugiuosi, kad Palangoje vėl vyks poezijos ir muzikos vakarai. Ne kartą manęs žmonės įvairiuose miestuose klausė, kodėl Palangoje nebevyksta poezijos vakarai. Džiugu, kad kažkas ėmėsi iniciatyvos ir sumanė juos atgaivinti", - įspūdžiais dalijosi aktorė Virginija Kochanskytė.

Aktorius Tomas Vaisieta taip pat pamena Birutės kalno papėdėje vykusius poezijos vakarus: „Visiems net neužtekdavo vietos atsisėsti, sustoję prie medžių klausydavosi. Neišgąsdindavo net lietus. Įspūdingi vakarai būdavo".

Bilietai į poezijos ir muzikos šventės „Ramios, malonios vasaros naktys..." vakarus kainuos 10 litų. Juos galima įsigyti Palangos vasaros estrados kasoje. Valandą prieš reginį bilietai bus parduodami renginio vietoje.

Birželio 25 d. populiariosios muzikos koncertu „Žvaigždės sveikina Palangą" prasidėjęs festivalis „Palangos vasara" tęsis visą vasarą. Festivalio metu vyks džiazo, klasikinės, populiariosios muzikos ir pučiamųjų orkestrų koncertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją