„Latvijos Nepriklausomybės šimtmečio metais, kai Latvijoje buvo sukurta tiek filmų, kiek niekad anksčiau, kai visi talentingiausi režisieriai konkuravo toje pačioje kategorijoje, tiek Audriui, tiek Lietuvai, šitas apdovanojimas turėtų būti ypatingas“ – pranešime spaudai sako filmo koprodiuseris Uldis Cekulis.

Filmas „Laiko tiltai“ pasakoja apie poetinio dokumentinio kino gimimą Baltijos šalyse. Anot filmo prodiuserio Arūno Matelio, tai labai įtaigi kinematografinis esė, dialogas tarp kelių kino kartų arba nutiestas tiltas tarp praeities ir dabarties.

„Visi filmo herojai – tiesiogiai ar netiesiogiai buvo mano mokytojai. Kino kalbos mokiausi būtent iš jų filmų. Pokalbiai ir susitikimai su jais padėjo man suprasti kas yra dokumentinis kinas ir kodėl jam verta skirti savo gyvenimą. Už tai liksiu amžinai jiems dėkingas. Būtent todėl šis filmas/meilės laiškas skirtas jiems“, – sako režisierius A. Stonys.

Filmas, kurio pasaulinė premjera liepos mėnesį įvyko Tarptautiniame A klasės Karlovy Vary kino festivalyje, jau šį sekmadienį, lapkričio 18 d. bus pristatytas Lietuvos žiūrovams Europos šalių kino forume „Scanorama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją