Žinomas savitu formatu ir publikos pamėgtas ciklas „Meistrai Didžiojoje“ kviečia į susitikimą, kuriame Europoje gerai žinomas ir vertinamas režisierius pristatys ir savo vadovaujamo III vaidybos kurso studentų darbus pagal Daniilo Charmso kūrinius.

Prieš 25 metus tuometinis akademijos studentas O. Koršunovas debiutavo spektakliu „Ten būti čia“ – taip pat pagal Charmso kūrybą. Daugybę Lietuvos bei užsienio šalių apdovanojimų pelnęs menininkas, įvertintas ir Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, grįžta į Didžiąją Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salę, kur jam buvo įteiktas pirmosios Lietuvoje teatro režisūros studijas baigusios laidos magistro diplomas.

Oskaro Koršunovo teatras man reiškia gyvos kūrybos teatrą. Režisierius tarsi nuolat esti kovos lauke. Kovos už talentą, aktualias idėjas, naujas ekspresijas, už savo teatro principus, teatro vardą ir juo sukurtas konotacijas“, – kalbėjo teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė, moderuosianti režisieriaus kūrybos vakarą.

„Meistrai Didžiojoje“ – tai Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, pradėtas rengti 2013 metais.

Susitikimus su pripažintais menininkais, vykstančius akademijos Didžiojoje salėje, veda žinomi muzikologai, teatrologai ir kinotyrininkai.

Simboliška, kad pirmasis ciklo „Meistrai Didžiojoje“ vakaras įvyko lygiai prieš dvejus metus: vasario 7 dieną, švenčiant Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80-ties metų sukaktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)