„Šie „Trubadūro“ spektakliai bus išskirtiniai, - pasakojo režisierė Dalia Ibelhauptaitė, - mums pavyko pasikviesti didžiausiose pasaulio scenose šios operos partijas atliekančius solistus. Juk ne kiekvienas žiūrovas gali sau leisti nukeliauti į Niujorką ar Sankt Peterburgą, eiti į didžiausius teatrus ir klausytis garsiausių solistų. Mums su Gintaru Rinkevičiumi Džiugu, jog ir mūsų solistai auga, bręsta ir šiandien gali kaip lygus su lygiu stovėti scenoje kartu su tokiais asais, kaip Metropolitene Azučenos partiją atlikusia Mzia Nioradze ar Vladislavu Sulimskiu, kuris prieš pat mūsų spektaklius atliks pagrindinį Makbeto vaidmenį Marijos teatro pastatyme Peterburge, diriguojant ne kam kitam, o Valerijui Gergijevui.“

Žiūrovai galės išvysti premjerose kinematografiška vaidyba sužibėjusi tenorą Sergėjų Poliakovą. Šį kartą jis spektaklius dalinsis su Vokietijoje jau kurį laiką gyvenančiu gruzinų kilmės tenoru Zurabu Zurabishviliu. Tik vakar, repeticijos metu paaiškėjo, jog jis ir grafo di Lunos vaidmenį atliksiantis Laimonas Pautienius – pažįstami. Solistai kartu dainavo Eseno operoje tik tuomet Laimonas buvo Oneginas, o Zurabas – Lenskis. Beje, L. Pautienius iš Diuseldorfo, kur jau spėjo įsitvirtinti vedančiojo baritono pozicijoje, grįžo su puikiomis žiniomis! Po didžiulio žingsnio į priekį ruošiantis „Trubadūrui“, kitą sezoną jo laukia didžiausias svajonių išsipildymas, - lietuvis Diuseldorfe atliks pagrindinę partiją G. Verdi operoje „Don Karlas“.
Dar vienas sugrįžimas iš VokietijosSandra Janušaitė. Vilniuje dainuosianti Leonorą, Esene ji ką tik atliko pagrindinę rolę A. Dvoržako operoje „Undinė“. O štai Asmik Grigorian atvyks iš Belgijos, Vlaamso operos, kur šiuo metu dainuoja „Žydės“ premjerose.

„Jei ne Asmik darbai Vienos operoje, kur ji susipažino su V. Sulimskiu, - jo pasikviesti į Vilnių nebūtume sugebėję, - aiškino D. Ibelhauptaitė, - Jo grafike sunku rasti laisvą dieną, o ir jį kviečiantys teatrai, - tik aukščiausio lygio muzikos kolektyvai, bet, sekdama kitų „bohemiečių“ praktika, Asmik įtikino jį prisijungti prie mūsų išprotėjusios šeimos. Tikimės, jog tai nebus jo paskutinis pasisvečiavimas.“, - šypsojosi režisierė.

Vertėtų nepamiršti, jog lietuvių publikai siūlydami tik geriausiai vertinamus solistus, „bohemiečiai“ nepamiršta ir jaunųjų talentų. „Trubadūre“ išvysime ir Vilnius City Operoje savo kelią pradėjusį Tadą Girininką, šiandien jau atliekantį pagrindines boso partijas visoje Lietuvoje bei „Visos jos tokios“ sužibėjusią Viktoriją Miškūnaitę. Šiandien, jau išaugę iš scenos naujokų vardų, jie prisideda prie gausios VCO šeimos ne tik kurdami išskirtinius vaidmenis scenoje, bet ir kartu su labiau patyrusiais kolegomis perduodami žinias ir jaunajai kartai. Kartu su Kauno vyrų choru, scenoje pasirodo ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai. Jų kuriami vaidmenys kuria gyvą ir emocingą atmosferą, ir tik laiko klausimas, kada juos, šiandien atliekančius mažas roles Kongresų scenoje, minėsime kaip naujausius „bohemiečių“ talentus.

Kol kas VCO kompanija kukliai besišypsodami repetuoja, juokauja ir ruošiasi spektakliams. Tyla prieš audrą „Trubadūro“ spektakliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)