Toks įvykis išties neeilinis – užsienyje dirbantys ir gastroliuojantys solistai Lietuvoje vieši itin retai.

Lietuvių sopranas Lauryna Bendžiūnaitė užsienyje garsėja savo balso skaidrumu ir įsimintinumu, o jos energija ir išraiška nepalieka abejingų. Nidoje gimusi ir augusi atlikėja sako iki šiol jaučianti nepaprastą ryšį su gamta.

„Mane, matyt, ir auklėjo miškas, jūra. Dar ir dabar esu labiau laukinė nei prijaukinta“, – pasakojo L. Bendžiūnaitė. Visoje Europoje gastroliuojanti ir su žymiausiais operos pasaulio atlikėjais dirbanti solistė, šiuo metu su šeima įsikūrusi Štutgarte, kurį jau vadina savo namais.

Šis miestas Lauryną sužavėjo iš pirmo žvilgsnio. „Iš karto įsimylėjau ir miestą, ir teatrą. Kai nusileidau Štutgarte, man atrodė, kad atvykau į Vilnių – viskas čia buvo taip sava. Net paskambinau vyrui ir pasakiau, kad noriu čia gyventi. Po valandos jau dirbau teatre“, – yra sakiusi žymi solistė.

Lauryna Bendžiūnaitė

Trečią sezoną čia dirbanti L. Bendžiūnaitė taip pat negailėjo liaupsių Štutgarto operos teatrui. „Šio teatro taisyklės sukurtos artistų gerovei. Tačiau kartu iš mūsų tikimasi paties geriausio rezultato, dėl to esame taip tausojami“, – pasakojo Lauryna. Pasak dainininkės, Štutgarto teatro vadovai prieš kiekvieną spektaklį išlydi artistus į sceną, palinkėdami jiems sėkmės, ir sutinka po pasirodymų. „Jie gyvena teatru, dėl mūsų“, – įsitikinusi L. Bendžiūnaitė.

Dainininkė taip pat džiaugėsi savo darbo grafiku operos teatre. „Pagal kontraktą per metus turiu padainuoti 35 spektakliuose. Sezonas sudarytas taip, kad galiu visur suspėti ir dar gyvenimą gyventi – skirti laiko sau, šeimai, tobulėjimui“, – džiaugėsi solistė.

Visoje Europoje gastroliuojanti L. Bendžiūnaitė dažnai tobulinasi Londone pas savo studijų metų pedagogus ir legendinį sopraną Kiri te Kanawa, su kuria susipažino meistriškumo kursuose Italijoje, susidraugavo ir jau ne kartą drauge koncertavo.

Kostas Smoriginas jaunesnysis

Laimingo atsitiktinumo dėka garsusis sopranas orkestro gimtadienio koncerte pasirodys kartu su savo geru bičiuliu baritonu Kostu Smoriginu. Susirgus smuikininkui A. Dumay, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovai kreipėsi į Vilniun grįžusį atlikėją, kuris mielai sutiko dalyvauti orkestro gimtadienio koncerte. Tai – netikėta dovana muzikos mylėtojams, nes dėl įtempto darbų grafiko Lietuvoje žymus baritonas koncertuoja labai retai.

Vienas garsiausių ir talentingiausių Lietuvos operos solistų itin vertinamas melomanų ir klasikinės muzikos profesionalų – jo balsas skamba garsiausių Europos teatrų pastatymuose, tarp jų ir garsiajame Londono „Covent Garden“ teatre, o darbų grafikas jau dabar užpildytas iki 2019-ųjų. Tačiau kaina, kurią tenka mokėti už sėkmę – labai didelė. Vilniuje esančiuose namuose K. Smorigino laukia žmona Dainora ir trys vaikai, tačiau čia solistas būna vos keletą mėnesių per metus.

„Mano sugrįžimai namo visada būna sunkūs, – prisipažįsta garsus atlikėjas. – Reikia priprasti prie šeimos ir vaikų, o vaikams lygiai taip pat reikia priprasti prie manęs. Kartais jie žiūri, ir aš matau, kad jie nustebę, kodėl šitas žmogus jiems kažką leidžia arba neleidžia, aiškina, ką daryti, reguliuoja gyvenimą“, – yra sakęs garsus atlikėjas.

Orkestro gimtadienio koncerte operos solistai L. Bendžiūnaitė ir K. Smoriginas atliks W. A. Mozarto operų arijas. Antrojoje koncerto dalyje skambės garsioji austrų kompozitoriaus Gustavo Mahlerio 4-oji simfonija. Šventinį vakarą Lietuvos valstybiniam orkestrui diriguos jo įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas maestro Gintaras Rinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją