Menininko Oysten Alendalio, žinomo kaip Cyragon, debiutinis singlas vadinasi „Homeless“ (iš anglų kalbos benamis): jame apdainuojamos žmogaus, gyvenančio gatvėje, emocijos ir iššūkiai, su kuriais jam tenka susidurti.

„Aš gyvenau skirtingose šalyse ir daug kartų mačiau kontrastus tarp skurdo ir prabangos. Taip pat iš asmeninės patirties žinau, kaip greitai gali pasikeisti gyvenimas, ir kątik turėjęs viską, ko tau reikia, tu gali staiga nebeturėti nieko“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja Cyragon.

Lietuvoje kurį laiką gyvenęs muzikantas sako pirmiausia norintis skirtis pinigus Lietuvos, taip pat Ukrainos benamiams. Jis taip pat kviečia muzikantus kurti šios dainos perdirbinius ir taip kviesti žmones susimąstyti apie šią problemą ir prisidėti prie jos sprendimo. Norinčius prisijungti jis kviečia platinti dainas su grotažyme #cyragonhomelesschallenge.

Cyragon

„Kai kūriau šią dainą, galvojau apie tai, kad nėra jokios prasmės ją išleisti, jei nepanaudosiu jos kaip įrankio padėti tiems žmonėms, apie kuriuos ji yra. Viskas, ką turi žmonės, gyvenantys gatvėje, yra viltis. Kadangi daug metų gyvenau Vilniuje, kur jaučiausi kaip namie, noriu kažką grąžinti miestui ir jo žmonėms“, – teigia Cyragon.

Singlą Cyragon įrašė kartu su britų prodiuseriu Ryanu Jones, vaizdo klipas buvo nufilmuotas Lenkijoje, studijoje „Moon Phase“. Prie įrašo taip pat prisidėjo lietuviai garso inžinieriai Vitas Vaičiulis ir Normantas Ulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)