Nors skelbta, kad penktadienio vakarą toks šou bus rodomas net keturis kartus, jau per patį pirmą pasirodymą visi norintieji netilpo ant Jono kalnelio šlaitų, stumdėsi, kad tik kuo geriau pamatytų unikalų reginį.

Kai tik sutemo, iš Jono kalnelio kanalo ėmė trykšti įspūgingos fontato čiurklės. Fontanai „šoko“ pagal specialiai iš gražiausių jūrinių ir meilės dainų sukurtą garso takelį, trukusį 25 minutes.

Kai viena fontano čiurkšlė šovė į 25 metrų aukštį, minioje nuvilnijo šūksniai ir plojimai.

Šokančius ir muzikuojančius fontanus į Klaipėdą atvežė viena Latvijos bendrovė. Ji visus įrenginius sumontavo Jono kalnelio kanale, po vandeniu.

„Derybos dėl tokio šou, kurį norėjome parodyti per Jūros šventę, vyko jau nuo praėjusių metų. Tačiau pernai atvežti fontanų į Jūros šventę nebeįstengėme, nes latvių laikas buvo rezervuotas visai vasarai. Todėl tai padaryti galėjome tik šiemet“, - didžiuodamasis apie šou kalbėjo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventė“, organizuojančios Jūros šventę, direktorius Romandas Žiubrys.

Tokio projekto sąmata – beveik 60 tūkst.litų, o tai yra šiek tiek mažiau nei dešimtadalis viso Jūros šventės biudžeto. Tai byloja, kad muzikuojančių ir šokančių fontanų šou tapo pagrindiniu, daugiausia dėmesio prikaustančiu Jūros šventės akcentu.

Šokančių fontanų programa publikai bus rodoma ir šeštadienį. Pasirodymai prasidės tada, kai sutems ir baigsis jau gerokai po vidurnakčio.

„Tie žmonės, kurie fontanų šou stebės šeštadienį 23.30 val., taps dar vieno unikalaus reginio liudininkais. Kai tik baigsis fontanų pasirodymai, Klaipėdos dangų nušvies pagrindiniai Jūros šventės fejerverkai. Jie šiemet bus šaudomi iš trijų vietų – Jono kalnelio, Šiaurės rago ir Klaipėdos piliavietės. Taip fejerverkais turėtų nušvisti visas uostamiesčio dangus“, - vylėsi R.Žiubrys. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)