Gyčio Ivanausko teatro naujasis sezonas prasidės Vilniuje, Menų spaustuvėje spektakliu „Raudonos kurpaitės“. „Tai šviesios, baltos ir labai moteriškos pasakos interpretacija, kurios kraupi pabaiga yra aktuali kiekvienam iš mūsų“, – spektaklį pristato jo režisierius, choreografas ir aktorius Gytis Ivanauskas.

„Raudonos kurpaitės“ – tai pasaka, apie našlaitę, kuriai gyvenimas suteikė šansą mėgautis prabanga, tačiau neilgam. Gal dėl jos naivumo, o gal dėl pernelyg didelio džiaugsmo gavus dovanų raudonas kurpaites pasakos fabula pasisuka netikėta linkme. „Mergaitė dar bandė maldauti pasigailėjimo, bet raudonosios kurpaitės jau nunešė ją šalin. Šokdama ji perskriejo per erškėtynus, per upelius, per gyvatvores ir lėkė vis tolyn, nė akimirką nepaliaudama šokti, kol atsidūrė prie savo buvusių namų, o ten išvydo gedulingą procesiją“ – rašoma H. K. Anderseno pasakoje „Raudonos kurpaitės“.

Teatro įkūrėjas Gytis Ivanauskas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas nepamiršo žiūrovams duoto pažado – kūrybinis susikalbėjimas, bendras jų požiūris į darbą, pagarba vienas kitam visgi atnešė dar vieną projektą. Lapkričio 5-6 d. vyksianti premjera „Marko (Kavolių kabaretas)“ – tai spektaklis, kuriame prieš didelius pokyčius keturi keliaujančio teatro šeimos nariai atsiduria ant pasirinkimo slenksčio. Lemtingas vakaras ir kitos dienos rytas. Bėgti ar likti ten, kur esi įaugęs? Ar įmanomas pabėgimas? Drąsa likti ir drąsa bėgti. Ar palikęs tai, ką kūrei visą gyvenimą, ten rasi tai, ko tikėjaisi? O jei vėl sukaupęs drąsą grįši, ar tebebūsi reikalingas tiems, kuriuos palikai? Daug klausimų, į kuriuos spektaklio metu bandys atsakyti aktoriai Eglė Mikulionytė, Darius Gumauskas, Gytis Ivanauskas, Judita Zareckaitė.

Bilietus į Gyčio Ivanausko teatro spektaklius nuo šiol platina „Tiketa“ kasos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją