Kartu su ja keliauja 2 mln. svarų sterlingų vertės 1717 m. Stradivarijaus smuikas. Instrumentas į Vilnių skris atskiroje keleivio vietoje lėktuve, tai buvo vienas iš sutarties su atlikėja reikalavimų.

„Dievinu šį smuiką iki išprotėjimo, todėl jis visą laiką turi būti šalia manęs. Turiu prisipažinti, jeigu namie kiltų gaisras, pirmiausia gelbėčiau smuiką ir tik tada imčiausi katės“, – juokaudama sako N. Benedetti.

Smuikininkė Nicola Benedetti - viena įtakingiausių šiandienos klasikinės muzikos atlikėjų, 2012 ir 2013 m. pelniusi “Geriausios moters atlikėjos titulą” vienuose prestižiškiausių pasaulio apdovanojimų “Classic BRIT Awards”. Geriausio vyro atlikėjo kategorijoje tais pačiais 2012 m. pelnė legendinis pianistas ir dirigentas Danielis Barenboimas, o kitais metais kiniečių mega žvaigždė pianistas Lang Lang.

2013 m. Karalienė Elžbieta II įteikė N. Benedetti garbingą Britiškosios Imperijos apdovanojimą už jos indėlį į klasikinę muziką ir už jos filantropinę veiklą Jungtinėje Karalystėje.

Jos paskutinė kompaktinė plokštelė „The Silver Violin“ tapo geriausiai parduodamu klasikinės muzikos albumu Jungtinėje Karalystėje. N. Benedetti dirba su pagrindinėmis pasaulio įrašų kompanijomis: Decca bei Universal/Deutsche Grammophon.

Lietuvoje pirmą kartą koncertuosianti smuikininkė pasirodys su vienu geriausių šiandienos pianistų – Aleksėjumi Grynyuku. Lietuvoje jie atliks virtuozinę, dramatišką ir įvairią programą su Ludwigo van Beethoveno, Sergėjaus Prokofievo ir Richardo Strausso kūriniais.

Nicola Benedetti
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)