Nuo spektaklio atsiradimo pradžios į jį buvo įvestas rekordinis skaičius artistų, jame dalyvavo beveik visos kartos. Iš pirmojo sąstato liko tik 5, šokantys nuo premjeros iki šiol.

Viena iš jų – aktorė Dalia Michelevičiūtė - sako labai branginanti šiame spektaklyje atliekamą Normos vaidmenį: “Tai vienas mano mėgstamiausių ir nuostabiausių vaidmenų. Aš visada norėjau būti šokėja, net ketinau rinktis šią specialybę, tad Anželikos kvietimą šokti “Moterų dainose” priėmiau su džiaugsmu. Šis vaidmuo man buvo tikra atgaiva po visų mano dramatiškų personažų. Spektaklio kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius čia man sukūrė lietuviškosios Marilyn Monroe įvaizdį... Noriu palinkėti šiam spektakliui, kad jis gyvuotų kuo ilgiau, būtų rodomas kuo dažniau, o spektaklyje šokančioms moterims ir visoms moterims apskritai – ištvermės ir grožio.”

D. Michelevičiūtės partneriu šiame spektaklyje ilgą laiką buvo aktorius Andrius Žebrauskas. “Judesiu domėjausi jau labai seniai, mėgau šokti, tad kai Anželika pasiūlė man Karlito vaidmenį “Moterų dainose”, iškart sutikau. Man tai buvo nauja ir įdomu. Esu maksimalistas, tad įdėjau daug energijos ir entuziazmo. Manau, kad šis šokio spektaklis, pirmasis dramos aktorių ir baleto artistų bendradarbiavimas, yra labai vykęs. Baleto artistai turi gerai ištreniruotą kūną, o aktoriai - galbūt daugiau dramatinių išraiškos priemonių. Improvizuodavome repeticijų metu, aptardavome mūsų ir Anželikos pasiūlymus, bet scenoje prieš žiūrovus visada šokdavom tikslią choreografiją. Manau, kad mano 5min. duetas su Dalia Michelevičiūte buvo energingas ir smagus.”

Pasak teatro pranešimo spaudai, Anželika Cholina pasakoja aktoriams nedariusi jokių nuolaidų, o stačiusi tokius pat sudėtingus šokius kaip ir baleto artistams: “Labai padėjo aktorių didelis noras dalyvauti šiame spektaklyje. Mes kruopščiai repetavom, analizavom kiekvieną judesį. Aktoriai net išmoko prancūziškus judesių pavadinimus ir iki šiol juos atsimena.”

Spektaklyje jau nebedalyvaujanti, bet ilgą laiką jame šokusi balerina Živilė Baikštytė sako, jog prisiminus “Moterų dainas” apima šilti jausmai: “ Tai buvo mano pirmas išėjimas iš klasikinio baleto į alternatyvą, tad Gretchen vaidmuo šiame spektaklyje man labai brangus atsiminimas. Manau, kad tai vienas geriausių Anželikos darbų ir jai taip pat itin brangus, nes tai pirmasis baleto artistų ir dramos aktorių susitikimas vienoje scenoje. Linkiu, kad spektaklis gyvuotų ir gyvuotų…“

“Apie šokio spektaklį “Moterų dainos” galiu atsiliepti tik pačiais gražiausiais žodžiais” – nuoširdžiai sako spektaklio atsiradimą palaikęs ir ilgą laiką nuo pat premjeros jame šokęs baleto artistas Valdemaras Chlebinskas.

“Jei nebūčiau dariusi naujų įvedimų į spektaklį, jis jau seniai būtų miręs” - pasakoja A. Cholina. Naujajame sąstate, vietoj į Ameriką išvykusio baleto artisto Mindaugo Baužio, dabar dalyvauja jaunosios kartos atstovas – baleto artistas Eligijus Butkus. Jam Anželikos pasiūlymas dalyvauti “Moterų dainose” buvo didelis netikėtumas ir garbė.

“Turėjau šokti su Živile Baikštyte. Man buvo pasakyta, kad repeticija vyks kitą dieną, tad dueto judesius ir eigą išmokau iš video įrašo per vieną naktį. Kaip dabar atsimenu tą kūrybinį polėkį. Džonio vaidmuo šiame spektaklyje man išliks kaip vienas iš svarbiausių vaidmenų mano karjeroje. Man jis niekada nenusibosta. Kaskart, kai jį šoku, šoku kaip iš naujo. Spektaklio labai gera atmosfera, visi artistai būna puikiai nusiteikę. Įdomu stebėti čia šokančius dramos aktorius, kurie yra tikros asmenybės. Iš jų išmokau, kad scenoje svarbi kiekviena minutė, nėra nieko nesvarbaus, reikšmingas net paprastas stalo padengimas. Anželika labai moka parinkti tinkamus vaidmenis, kiekvienas šiame spektaklyje atitinka savo personažą. Mano Džonis iš išorės yra labai šaltas, rimtas, o viduje – jautrus ir mokantis mylėti, nors šokyje ir neparodo didelių jausmų... “Moterų dainos” yra mylimiausias mano spektaklis” – pasakoja E. Butkus.

Iš nuoširdžių atsiminimų ir jausmingų pasakojimų akivaizdu, koks brangus šis spektaklis jame šokusiems ar tebešokantiems artistams. Iš pradžių santūriai į klausimus atsakinėjusi Živilė Baikštytė paklausta, ar sutiktų vėl jame šokti, entuziastingai atsakė “žinoma”. Žodžiai “tikrai, labai, brangus, mylimas” kartojosi kiekvieno artisto pasakojime.

“Mane tai įkvepia dirbti ir kurti toliau, nes kūrėjo darbai neišlieka be artisto meilės. Aš jaučiu didelį dėkingumą visiems buvusiems ir esantiems “Moterų dainose”...Ir...lenkiuosi laikui, kuris parodė tikrąją spektaklio vertę” – sako Anželika Cholina.

Vasario 12 d. spektaklyje dalyvaus: Rūta Kudžmaitė, Edita Stundytė, Inga Cibulskytė, Ilva Juodpusytė, Indrė Bacevičiūtė, Jolanta Dapkūnaitė, Vita Jaristo, Lina Budzeikaitė, Dalia Michelevičiūtė, Giedrė Zaščižinskaitė, Aušra Gineitytė, Sigita Mikalauskaitė, Margarita Verigaitė, Agnė Ramoškaitė, Rasa Taučiūtė, Rūta Juodzevičiūtė, Margarita Makejeva, Kristina Galalytė, Algis Dainavičius, Vaidas Martinaitis, Džiugas Siaurusaitis, Donatas Bakėjus, Andrius Žužžalkinas, Nerijus Tauskus, Aurelijus Daraškevičius, Martynas Rimeikis, Eligijus Butkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją