Lietuvos šimtmečio proga, vasario 16 d., sostinės „Siemens“ arenoje bus surengtas išskirtinis šio didžiausio lietuviško miuziklo parodymas ir mokytojai į jį galės įsigyti specialius „Bilietus mokytojams“ už pusę kainos, skelbiama pranešime spaudai.

„Tai vienkartinė akcija, mes labai gerbiame mokytojo profesiją ir todėl, padarėme taip, kad kuo daugiau jų galėtų Vasario 16-ąją atvykti ir šį iškilmingą šventinį vakarą praleisti su mumis“, – sako miuziklo kūrėjai. „Bilietus mokytojams“ gali įsigyti visi pedagogo pažymėjimą turintys asmenys.

Vasario 16-jąją, prieš miuziklą, bus iškilmingai giedamas Lietuvos himnas. „Tai istorinis, patriotinis miuziklas, nuostabi mūsų karalių meilės istorija. O ir proga – išskirtinė – Lietuvos šimtmečio metai ir Vasario 16-oji. Mums garbė pradėti pasirodymą himnu“, - sako kūrėjai.

„Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legendos“ kūrėjai pelnytai vadinami „svajonių komanda“. Muziką sukūrė Kipras Mašanauskas, libretą – Romas Lileikis, scenografiją – Marijus Jacovskis, kostiumus – Juozas Statkevičius. Režisierė ir choreografė – Anželika Cholina.

Kupina romantikos, intrigų ir nelengvų apsisprendimų Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istorija vyksta Lietuvoje ir Lenkijoje XVI amžiuje. Jaunasis karalius Žygimantas Augustas į sostą sėda dar būdamas vaiku. Vienintelis žmogus, kuris gali jam patarti - dvasinis mokytojas senasis ponas Tvardovskis.

Žygimantas visiškai neatitinka jo motinos, Krokuvoje reziduojančios karalienės Bonos Sforcos lūkesčių. Italės karalienės sprendimams įtakos negali daryti niekas, net jos vyras – karalius Žygimantas Senasis. Jaunojo Žygimanto meilė Barborai sukelia sumaištį valstybėje. Barboros pusbrolis Radvila Juodasis ir brolis Radvila Rudasis nebežino, ar džiaugtis artėjančia karūna, ar baimintis dėl giminaitės likimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)