Pasirinkimas platus – nuo reginių akims ( Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje apsigyveno milžiniška Toni Soprano skulptūra), pojūčių rankoms (Pilies gatvėje buvo galima savo atvirlaiškį ar tiesiog popieriaus gabaliuką pažymėti štampu) iki paskaitų apie meną Šiuolaikiniame meno centre.

Svarbiausia buvo nepražiopsoti įdomaus šokio pasirodymo, teatro spektaklio, žinoti, kur dainuoja jau atlikėja arba kaip nuvykti į Savičiūnus, kuriuose apsigyveno penkios milžiniškos skulptūros.

„Menas netikėtose erdvėse“ pateisino savo vardą, tiesa, aptingusiems jį galėjo būti kiek sudėtinga surasti. Jis išsidėstė ne tik pagrindinėse Pilies ar Didžiojoje gatvėse.

Sename kioske Vilniaus Antakalnio mikrorajone menininkė iš Suomijos Aurora Reinhard eksponuoja keistas pažįstamų objektų kombinacijas. Tai originaliai bei netikėtai perdirbti pigiose parduotuvėse ir turguje pirkti daiktai: ryškiai raudonais nagais papuošti lūpų dažai, savigynos priemonė iš žiedų, vampyrų dantų imitacijomis patobulinti plaukų segtukai.

Menininkės įkvėpimo ir kūrybos priemonių šaltiniais tapo vietiniai kioskai, Halės ir Gariūnų turgavietės.

Menininkas Jonas Zagorskas sostinės Senamiestyje pastatė verkiančią ŠMC direktoriaus Kęstučio Kuizino skulptūrą.

Žinomas skulptorius Donatas Jankauskas Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje vilniečiams ir sostinės svečiams pristatė serialo „Sopranai: mafijos kronika" pagrindinio veikėjo Tonio Soprano, kurį vaidina aktorius Džeimsas Gandolfinis, trijų metrų aukščio biustą.

Modernus choreografės Daivos Palubinskaitės šokio projektas „Vieta, kurios nėra", kuriam muziką sukūrė Kristijonas Lučinskas, vilniečiams ir miesto svečiams buvo parodytas specialiame vandens baseine, šalia PC "Gedimino 9".

Audiovizualinės poezijos grupė AVaspo šeštadienį pradėjo odisėją po Vilniaus miestą. Tekstų autorė ir atlikėja Gabrielė Labanauskaitė, kompozitorius Vladas Dieninis, būgnininkas Ąžuolas Paulauskas ir gitaristas Pavelas Kastiukovas miestiečius įvairiose sostinės vietose kvietė į poezijos ratus.

Foto reportaže – daugiau meno netikėtose sostinės erdvėse:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją