Šiemet vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami susipažinti su unikalia menininkės Inos Kozel instaliacija „Karo nuotaka – našlė“. Instaliacija bus oficialiai atidaryta Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso koplyčioje-kolumbariume.

Inos Kozel instaliacija „Karo nuotaka – našlė“

Pasak instaliacijos autorės I. Kozel, „Karo nuotaka – našlė“ – visų karų aukoms skirtas kūrinys, kuriuo prisimenamos šeimos tų, kurie žuvo karo lauke. Kaip pasakojo menininkė, moters figūra sukurta iš audeklo, ant kurio atspaustos nužudytų vyrų nuotraukos, padarytos po egzekucijų. I. Kozel atskleidė, kad nuotraukos jai pateko į rankas po Sovietų Sąjungos griuvimo, jos – iš Vilniuje buvusio KGB bylų.

Oficialią aukų pagerbimo ceremoniją ir instaliacijos pristatymą pratęs Vytauto Damaševičiaus ir Juozo Matonio dokumentinio filmo „Tuskulėnų paslaptis“ peržiūra rimties parko konferencijų salėje. Taip pat visą šią dieną rimties parko koplyčios-kolumbariumo, ekspozicijos „Tuskulėnų dvaro paslaptys“ ir parodos „Lietuvos žydai už geležinės uždangos“ lankymas – nemokamas.

Inos Kozel instaliacija „Karo nuotaka – našlė“

Instaliaciją „Karo nuotaka – našlė“ bus galima apžiūrėti iki lapkričio 2 d. Vėliau ji bus perkelta į kitus Lietuvos miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)