Leidyklos "Brentus" išleista mados istoriko, scenografo, meno kritiko knyga Taikomosios dailės muziejuje pristatyta neatsitiktinai. Būtent čia eksponuojama daugelis A. Vasiljevo kolekcijos parodų.

Beveik pustrečio šimto puslapių apimties knygoje mados istorikas atskleidžia, kaip užgimė kolekcionavimo aistra, kokias akimirkas išgyveno Maskvoje ir Paryžiuje.

"Ne visos mano knygos išleistos užsienio kalba. Populiariausios, žinoma, yra anglų kalba", - pasakoja A. Vasiljevas.

Jaunystėje į Prancūzijos sostinę emigravęs A. Vasiljevas į knygos puslapius sudėjo ne tik patarimus apie stilių, aksesuarus ir drabužius, bet ir istorijas apie savo kelyje pažintus įdomius ir garsius asmenis.

"Knygoje rašiau apie plačiąją publiką, kuri taip pat nori stilingai rengtis, nenori atrodyti juokingai, - prisipažino A. Vasiljevas. - Jūs pamatysite ir nuotraukų iš Vilniaus, Kauno".

Žinomas mados istorikas A. Vasiljevas per savo ilgametę karjerą yra išleidęs ne vieną dešimtį knygų, surengęs parodų, netgi sukūręs filmų. Žinoma, visi jo kūrybiniai buvo apie madą.

Pristatymą pradėjo kamerinis ansamblis "Contra duo". Renginyje dalyvavo ir mados guru Juozas Statkevičius, Žilvinas Grigaitis, daugelis kitų žinomų bei madai ir stiliui neabejingų žmonių.

"Dalyvavau pirmame knygos pristatyme Paryžiuje. Džiaugiuosi, kad tai jau dvidešimt devinta Aleksandro išleista knyga", - pristatyme pasakojo J. Statkevičius. Beje, vienas garsiausių Lietuvos dizainerių iš pagarbos svečiui kalbą pradėjo rusiškai, tačiau mados istorikas paprašė renginyje kalbėti lietuviškai.

Pats A. Vasiljevas per savo parodų pristatymus Vilniuje jis taip pat bando kalbėti lietuviškai, tačiau šįkart renginyje jis su publika bendravo gimtąja kalba. Mados istorikas dalino patarimus, kaip atrodyti stilingai bei šiuolaikiškai.

"Moterys dažnai sako: "Ką čia suvalgius, kad sulieknėjus?" - salę tokiais pasakymais juoktis ne kartą privertė svečias iš Paryžiaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)