„Mums pavyko, – sakė ambasadorius, – tema ne vaikiška, tačiau M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai ją puikiai išpildė.“

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos sceninės praktikos vadovė Giedrė Zaščižinskaitė, grįžusi su auklėtiniais iš Prancūzijos sostinės, pasakojo, kad Paryžiaus baleto mokykla tokių viešų pasirodymų kaip Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla nedaro, be to, neturi ir tokios didelės apimties pastatymų. Todėl pats šokio spektaklis ir mokinių pasirodymas prancūzams buvo didelis netikėtumas.

„Į Paryžių skrido 47 vaikai, ir visi buvo tokie laimingi, padūkę – manėme, kad nepavyks susikaupti šokiui, – sakė Giedrė Zaščižinskaitė, – tačiau, atėjus lemtingam momentui, buvo galima išgirsti kulisuose skrendančią musę.“

Paklausti apie įspūdžius, spektaklio solistai ir pedagogė vieningai ištaria – trupė tapo labai vieninga, vaikai susidraugavo, atsirado visai kitoks kokybinis santykis su mokytojais. Girdvainį vaidinęs šokėjas Jonas Laucius patikino, kad šokėjai stengėsi nenuvilti mokytojų ir žiūrovų, todėl dirbo sąžiningai, tačiau rado laisvo laiko ir linksmybėms.

Marcelės vaidmenį kūrusi Neringa Česaitytė sakė, kad šokti UNESCO Didžiojoje salėje buvo nuostabu, žiūrovų reakcijos, kai pabaigoje jie plojo atsistoję, įkvėpė naujiems darbams. Šokėja ką tik atsiėmė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos baigimo diplomą ir yra pakviesta šokti Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Praėjusiais metais Nacionalinę M. K Čiurlionio menų mokyklą baigusi, o dabar jau Nacionaliniame operos ir baleto teatre dirbanti Grytė Dirmaitė, sukūrusi Jurgos vaidmenį, džiaugėsi, kad mokykla suteikia vis daugiau galimybių jauniesiems menininkams tobulėti.

„Šokti Paryžiuje solo partiją – nuostabi patirtis, – įspūdžiais dalijosi Grytė. – Esu dėkinga už suteiktą progą, savo mokytojams jaučiu didelę pagarbą, dar ir dabar susiskambiname, jaučiu jų palaikymą.“

Po pasirodymo Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai turėjo laisvą dieną, kurią skyrė žymiausių Paryžiaus vietų lankymui.

Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla – tai menų ir bendrojo pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo švietimo institucija, skirta itin gabiems menui vaikams, rengianti būsimuosius profesionalius muzikantus, baleto artistus ir dailininkus. Mokyklos veikla pagrįsta Lietuvos švietimo tradicijomis ir užsienio šalių mokymo programomis bei metodika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)