Lietuvoje gimęs violončelės virtuozas D. Geringas priklauso šiuolaikiniam pasaulio klasikinės muzikos elitui. Neįtikėtinai platus artisto repertuaras, apimantis laikotarpį nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinės muzikos, išryškina nepaprastą muziko smalsumą, ypač aukšto lygio techninę meistrystę ir vidinį lankstumą. Jo intelektualinis tikslumas, stilistinis įvairiapusiškumas, intuityvus melodijos ir tonų pajautimas atnešė šiam muzikui ypatingą pagarbą ir pripažinimą visame pasaulyje.

1970 metais laimėjęs Aukso medalį tarptautiniame Piotro Čaikovskio konkurse, 24-erių violončelininkas atvėrė garsiausių pasaulio koncertų salių duris. Mylimiausias legendinio violončelininko Mstislavo Rostropovičiaus mokinys savo jubiliejaus proga kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru scenoje atliks net tris kūrinius.

Davidas Geringas

Pirmojoje koncerto dalyje skambės italų kompozitoriaus Ottorino Respighi (1879–1936) Variacijos violončelei ir orkestrui – klasikinės formos ir skausmingai romantiškos išraiškos kūrinys, kurį palydės P. Čaikovskio (1840–1893) Variacijos rokoko tema, Op. 33. Tai populiariausias kompozitoriaus kūrinys violončelei ir orkestrui, kupinas rafinuotos ornamentikos ir reikalaujantis ypač virtuoziškos atlikimo technikos.

Antrojoje koncerto dalyje klausytojai galės išgirsti įspūdingą Richardo Strausso (1864–1949) kūrinį pagal Miguelio de Cervanteso novelę „Don Kichotas iš Lamanšos“ violončelei ir orkestrui. Violončelės melodija šiame kūrinyje kurs Don Kichoto personažą, o altas, tūba ir klarnetas brėš išraiškingas Sančos Pansos charakterio linijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)