Lietuvių kompozitorių kūriniai skambės penkiuose festivalio koncertuose. Mūsų klasiko Juozo Gruodžio kūrinius smuikui ir fortepijonui atliks Velse gyvenantys smuikininkas Christopheris Horneris ir pianistas Johnas Lenehanas. Mūsų išeivijos kompozitoriaus Vlado Jakubėno kūrybai skirtame koncerte jo kūrinius atliks žymusis violončelininkas, Aukštosios Guildholo muzikos ir dramos mokyklos profesorius Olegas Koganas bei pianistai Polina Kogan, Rokas ir Sonata Zubovai.

Lietuvių kompozitorių muziką smuikui solo grieš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Rusnė Mataitytė. Koncerte skambės Jurgio Juozapaičio, Broniaus Kutavičiaus, Vykinto Baltako, Vidmanto Bartulio, Anatolijaus Šenderovo ir Loretos Narvilaitės kūriniai. Į šią programą puikiai įsikomponuos ir lietuvių liaudies dainomis pagrįstas britų kompozitorės Sadie Harrison kūrinys „Dainos Rusnei“.

„Orphic Trio“ – Orpheus Papafilippou (smuikas), Williamas Routledge'as (violončelė) ir Rimantas Vingras (fortepijonas) – atliks Onutės Narbutaitės „Rudens riturnelę“ bei Broniaus Kutavičiaus „Aštuonias Stasio miniatiūras“. Festivalį pradės aukštosiose Londono muzikos mokyklose studijuojantys jaunieji muzikai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Festivalį užbaigs Londone veikiančių estų, latvių ir lietuvių chorų pasirodymas.

Festivalį remia Londono Kensingtono ir Čelsio savivaldybė bei Lietuvos kultūros tarybos „Globalios Lietuvos“ programa. Festivalį rengia Londone veikianti Baltijos muzikos draugija kartu su Baltų taryba. Tai jau antrasis Baltijos muzikos festivalis Londone – pirmasis įvyko 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją