LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis vos pradėjęs eiti šias pareigas 2010 metais informavo tuometinį kultūros ministrą Arūną Gelūną apie papildomą darbą viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“, kurioje M. Budraitis dirba nuo 2003 metų ir rengia tarptautinį teatro festivalį „Sirenos“. Ministras A. Gelūnas davė žodinį sutikimą. Tuo metu įstatymas nenumatė būtinybės gauti susitikimą raštu.

Pradėjęs eiti LNDT generalinio direktoriaus pareigas M. Budraitis kitus darbo santykius deklaravo įstatymų nustatyta tvarka, nuo 2012 metų M. Budraičio viešųjų ir privačių interesų deklaracija yra viešai prieinama, joje nurodytas ir darbas VšĮ „Vilniaus festivaliai“.

Po 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymo Nr. IX-2257 pakeitimams, kuriuose teigiama, kad sprendimą leisti valstybinės teatro įstaigos vadovui, atitinkančiam nustatytas sąlygas, dirbti kitą darbą priima kultūros ministras jo nustatyta tvarka, LNDT žodžiu kreipėsi į KM su klausimu, kokia yra tvarka ir kokius dokumentus būtina pateikti, tačiau atsakymo nesulaukė.

Šiandien, balandžio 14 d., LNDT pakartotinai raštu kreipėsi į KM su paklausimu, kokius dokumentus reikia pateikti kartu su prašymu dirbti kitą darbą ir kada bus patvirtintas teisės aktas, nustatantis sprendimo leisti dirbti kitą darbą priėmimo tvarką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)