Rugsėjo 22 d. vakarą sausakimšoje salėje koncertavo net trys Lietuvos operos scenos žvaigždės – tenoras Edgaras Montvidas, baritonas Kostas Smoriginas, sopranas Viktorija Miškūnaitė ir Kauno valstybinis choras (vad. Petras Bingelis). Pasveikinti Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus su ponia Alma, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, kiti garbūs svečiai.

„Šiuo koncertu jūs tarsi užbaigiate pirmąjį šimtmetį Lietuvos gyvenime, per kurį menas, daina, opera mus stiprino, ir šiandieną galime džiaugtis ta laisve, kuria naudojamės. Per dainą, meną ir muziką išeiname į pasaulį ir tikrai turime, kuo didžiuotis.

Drįstu pasakyti, kad nors mano širdyje šis koncertas yra baigiamasis pirmojo šimtmečio koncertas, kartu šiuo koncertu mes atidarome antrąjį Lietuvos valstybės šimtmetį.

Aš tikiuosi, kad kitą šimtmetį mes lygiai taip pat netrūksime talento, jėgos ir tolimesnio darbo mūsų valstybei ir teiksime Lietuvos žmonėms tą džiaugsmą, kurį patyrėme šiandien ir patyrėme visus tuos ilgus Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gyvavimo metus. Ačiū Jums labai", – sveikinimo kalboje po koncerto susirinkusiems svečiams sakė prezidentas V. Adamkus.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas G. Rinkevičius po koncerto dėkojo susirinkusiesiems, orkestro muzikantams, chorui ir solistams: „Mums tikrai labai pasisekė, kad E. Montvidas, K. Smoriginas ir V. Miškūnaitė galėjo atvažiuoti pas mus šį vakarą ir atlikti puikiausią, gražiausią pasaulio muziką", – džiaugėsi G. Rinkevičius.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono pradžios koncerto pirmojoje dalyje skambėjo didingas ir šviesus G. Puccini kūrinys „Šlovinimo Mišios", orkestro atliekamas kartu su E. Montvidu, K. Smoriginu ir Kauno valstybiniu choru. Antrojoje koncerto dalyje žymūs solistai atliko arijas ir duetus iš G. Puccini operų „Toska", „Bohema", „Kregždutė" bei G. Donizetti operos „Liučija di Lamermur", palydėtus audringų publikos ovacijų. Šventinį koncertą baigė įspūdingas G. Donizetti tercetas iš operos „Meilės eliksyras".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt