Tokį Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienio posėdyje.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija pati kreipėsi į ŠMM, prašydama sprendimo parduoti jai patikėjimo teise priklausantį turtą, kurio rinkos vertė yra 16 mln. 161 tūkst. 500 eurų.

Dabar akademija patikėjimo teise valdo administracines patalpas Gedimino pr. 39, bendrabutį Giedraičių g., pastatus T. Kosciuškos, Vilniaus, Pamėnkalnio g.

Projekto rengėjai teigia, kad studijoms naudojamos patalpos yra nepritaikytos akademijos specifikai, pastatai yra susidėvėję, neatitinka šiuolaikinių poreikių.

Projekte nurodoma, kad Lietuvos muzikos ir teatro akademijos nekilnojamojo turto bazė yra viena prasčiausių, lyginant su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis.

„Teatro ir kino fakulteto studentai ir dėstytojai naudojasi ypač prastos, avarinės būklės pastatais, esančiais T. Kosciuškos g., o Muzikos fakulteto studentai ir dėstytojai - avarinės būklės pastatu Gedimino pr.“, - teigia projekto rengėjai.

Projekto rengėjai nurodo, kad už lėšas, gautas pardavus nekilnojamąjį turtą, būtų galima optimizuoti infrastruktūrą, išdėstyti ją kompleksiškai vienoje teritorijoje ir įrengti patalpas pagal šiuolaikinius reikalavimus. Studijų miestelį būtų norima įkurti Olandų g.

ŠMM manymu, projektas atitinka Vyriausybės siekius skatinti efektyvų valstybės turto valdymą, racionaliai ir tikslingai panaudoti mokslo infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)