Independent
stiliaus muziką ir netradicinį piešimą apjungiantis projektas prasidėjo Modernaus meno muziejuje Skopjėje, kur buvo eksponuojami 20 dailininkų iš aštuonių šalių piešiniai. Parodos atidarymo metu lietuviai Linas Jablonskis ir Dainius Liškevičius atliko muzikinį performansą, praneša Lietuvos institutas. Parodoje buvo demonstruojami ir lietuvių darbai: joje savo piešinius eksponavo Niujorke gyvenantys bei kuriantys menininkai Ray Bartkus ir Vytenis Jankūnas bei menininkai iš Lietuvos Kostas Bogdanas, Kristina Šepetytė, Eglė Ridikaitė.

Tris dienas Skopjės Modernaus meno muziejuje eksponuoti piešiniai kartu su vaizdo medžiaga dabar rodomi „Press to exit“ galerijoje.

Projekto „Independent Drawing Gig“ idėjos autorius – lietuvis menininkas L. Jablonskis. Ši meno akcija yra tęsinys pernai Vilniuje įvykusio tarptautinio projekto. 2007 m. projektas persikels į Hagos miestą Olandijoje.

Projektas Makedonijoje organizuotas „Press to exit“ programos rėmuose, kurį vykdo „Šveicarijos kultūros programa Makedonijoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją