Šiuo metu JAV gyvenantis dailininkas iš pokario Vilniaus pabėgo būdamas vienuolikos. Su savimi jis išsinešė akvareles ir piešinius, nutapytus Vilniaus gete.

S.Bakas gyveno ir kūrė Vokietijoje, Izraelyje, Italijoje, Prancūzijoje bei JAV, jo paveikslai buvo ir yra eksponuojami daugelyje užsienio šalių, kai kurie jo vaikystės piešiniai saugomi Vilniaus Gaono žydų muziejuje. Iš viso buvo surengtos 65 S.Bako personalinės parodos.

Vilniaus gete pavyko išsaugoti 28 dailininko vaikystės darbus. Praėjusiais metais Vilniuje apsilankęs S.Bakas muziejui padovanojo 38 litografijas.

Antradienį vykusiame vakare Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys pažymėjo, kad susitikimas su S.Bako kūryba - reikšmingas įvykis Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Susirinkusiems buvo perskaitytas S.Bako laiškas, kuriame dailininkas apgailestavo, kad negali atvykti į savo kūrybos pristatymą. Laiške S.Bakas teigė "visada esąs su gimtuoju Vilniumi". Apie S.Bako kūrybą lietuvių ir anglų kalbomis yra išleista jo kūriniais iliustruota knyga "Samuel Bak. Sugrįžimas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją