Nors pristatant atlikėjus yra įprasta pirmiausia išvardinti jų kūrybinius pasiekimus, ši taisyklė negalioja kalbant apie ciklą pradėsiantį pianistą Š. Meškį, rašoma pranešime spaudai.

Nors jam nuo pat mažumės pažįstamas ir konkursinis jaudulys, ir pergalių skonis, ir geriausios Europos koncertų salės, ir didžiausi šalies orkestrai, vis tik daugybės pasaulio muzikos klausytojų širdis jis pavergė kartu su Šarūnu Mažeika neseniai sukurtu vaizdo klipu.

Sujungęs stulbinantį Nidos grožį su melancholiška Yanno Tierseno kompozicija, atlikėjas šio kompozitoriaus inicijuojamame konkurse MyEUSA pelnė apdovanojimą, geriausio atlikėjo titulą bei specialųjį prizą.

Liepos 15 d. 20.30 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje pianistas siųs „Linkėjimus ir Montmartro“, atlikdamas įstabiausius kompozitoriaus Y. Tierseno kūrinius fortepijonui.

Liepos 22 d. Vytauto Kasiuliodaiėls muziejuje keliauti „Paskui savo svajonę“ kvies pianistė I.Dūdaitė. Pradėjusi skambinti vos šešerių, šiandien jauna pianistė gali pasigirti puikia tarptautine karjera. Kad ir kur koncertuotų, atlikėja pelno šilčiausias publikos simpatijas bei aukštus profesionalų įvertinimus. I. Dūdaitės repertuaras varijuoja nuo Baroko iki šiuolaikinės muzikos, ji žavi menine pasirodymų kokybe ir scenine charizma. Solistė labiausiai išsiskiria idealiai subalansuotu jaunatvišku polėkiu puikiai derančiu su muzikine branda.
I. Dūdaitė atvirauja, jog jos profesija – tai jos svajonė. Kaip gi atrodo įsikūnijusi svajonė, pamatykite patys liepos 22 d. 16.30 val., skambant W. A. Mozarto, J. Brahmso, A. Piazzolla ir kt. kūriniams.

Į P. Dūmanaitės pasirodymą Kristupo vasaros festivalis kviečia drauge su Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondu.
Daugiau nei 14 premijų tarptautiniuose konkursuose visoje Europoje pelniusi, neseniai „Ciudad de Albacete“ laurus nuskynusi pianistė, ypatingai vertinama už L. Van Beethoveno bei F. Chopino kūrinių interpretacijas.

Iš Anykščių kilusi 26 – erių atlikėja jau kurį laiką gyvena Ispanijoje – Barselonoje ji baigė Katalonijos muzikos akademiją. Po reikšmingos pergalės Albasetės miesto pianistų konkurse, lietuvės vardas nuolatos puikuojasi koncertų afišose, o ji pati džiaugiasi galėdama atstovauti Lietuvą: „Tai, kad esu kilusi iš nedidelės šalies, visiškai netrukdo siekti savo tikslų. Atvirkščiai, išsiskiriu iš ispanų ne tik savo vardu, bet ir skambinimo maniera“.

Koncerte „Sonatos ir fantazijos“, vyksiančiame liepos 29 d. 16.30 val. V. Kasiulio dailės muziejuje, P. Dūmanaitė atliks L. Van Beethoveno, F. Chopino, A. Skriabino ir S. Rachmaninovo kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)